ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΥΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΥΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες!! Σήμερα θα ανεβάσω μια συνταγή που έψαχνα καιρό, και έκανα πολλές δοκιμές για μπαχαρικά και ποσότητες!! Τελικά νομίζω ότι βρήκα αυτή που εμένα μου κάνει νόημα για τα γευστικά μου γούστα!! Το κεμπάπ, στην ουσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μακρόστενα μπιφτέκια, αλλά κατά την γνώμη μου το ξεχωριστό τους στοιχείο έγγειται στα μπαχάρια που έχει...Κάντε μια δοκιμή και πείτε μου αν σας άρεσαν!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ή 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΕΤΣΑΠ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΑΥΓΑ ΜΕΤΡΙΑ
ΑΛΑΤΑΚΙ (ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΓΟΥΣΤΟΥ)
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΑΧΑΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΥΜΙΝΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΤΑΝΤΟΥΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:

ΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ, ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ Ή ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ. ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΖΕΣΤΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΩΡΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Ή ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΙΕΡΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΨΗΣΤΙΕΡΑ-ΜΑΝΤΕΜΙ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ, ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΟΤΑΝ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 12-13 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΠΙΤΟΥΛΕΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ, ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ!!!

TIPS: ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΑΣ!! ΤΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΗΤΑΝ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


















  ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ










Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός και πολλοί μελαγχολήσατε ότι τελικά το καλοκαίρι δεν μπήκε για τα καλά στην ζωή μας! Εγώ όμως είμαι εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι η φύση μας έχει δώσει τα εποχιακά φρούτα για να μας διασφαλίσει το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη, και ποιο φρούτο είναι ωραιότερο από τις φράουλες?? Μην ανησυχείται θα ανεβάζω συνταγές με όλα τα φρούτα, αυτό το κέικ όμως από την στιγμή που το είδα σε συνταγή έπρεπε να το φτιάξω και να γευτώ την υπέροχη αφράτη γεύση του γιατί είναι απλά υπέροχο!!! Και μόνο από την φωτογραφία πιστεύω οτι θα θελήσετε σίγουρα να το δοκιμάσετε!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
2/3 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΤΥΠΟΥ LURPAK)
1 1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ
4 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175C ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΣΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΒΟΛΟΙ. ΡΙΞΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟ ΜΠΟΛ ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ. Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΟΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΒΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΓΙΑ 45-50 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΗ. ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΣΧΑΡΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

TIPS: ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ Ή ΜΕ ΣΑΝΤΥΓΙ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ (QUICHE LORRAINE)

QUICHE LORRAINE



Από όλες τις αλμυρές τάρτες αυτή είναι η αγαπημένη μου γιατί απλούστατα είναι η πιο νόστιμη και με τις περισσότερες θερμίδες, αφού αν το καλοσκεφτείς τα υλικά της είναι πλούσια πηγή λιπαρών....Φυσικά ο σοφός λαός λέει οτι μια ζωή την έχουμε, οπότε θα συμφωνήσω απόλυτα!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ (ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ)
8 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΑΣΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ(ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)
1/3 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
170 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
3 ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΘΥΜΑΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΕΥΟΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΑΝ ΒΑΡΟΣ ΞΕΡΑΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ Ή ΕΙΔΙΚΑ ΒΑΡΥΔΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ. ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΥΣ 163C ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΥΣΟΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΦΕ. ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ, ΕΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΑΣ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΤΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΤΩΡΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΟΠΟΤΕΤΟΥΜΕ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ. ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 40-45 ΛΕΠΤΑ. ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΡΙΞΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ!!


TIPS: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ, ΟΣΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΛΩΜΟΥ


Είπα να το παίξω και εγώ μια φορά πιο γκουρμέ τύπος!!! Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό δεν ισχύει, γιατί μπορεί ο τίτλος να ακούγετε κάπως, αλλά στην ουσία η συνταγή κρύβει απλότητα, αλλά πολλύ γεύση!! Δυστυχώς δεν μαγειρεύω συχνά ψαρικά γιατί βαριέμαι τον ίδιο τρόπο που τα μαγειρεύω, αλλά στις μακαρονάδες τα ψαρικά κατά την γνώμη μου ταιριάζουν όπως η μπεσαμέλ με το παστίτσιο!!!

ΥΛΙΚΑ:  (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΟΥΠΑ SOUR CREAM
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΩΜΟΥ (ΦΡΕΣΚΟ Ή ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ), ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΡΑΣΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 6-7. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΜΑΣ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΛΙΓΟ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ SOUR CREAM ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΗΧΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ 1/4 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ Η ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΑΧΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΕΤΑ. ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΣΙΓΟΨΗΝΩΝΤΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΛΥΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ!! ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!


ΤΙPS: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!


Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ





    ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ











Σήμερα ο αέρας φυσάει αλα ιταλικά!! Πόσο θα ήθελα να πάω ένα ταξιδάκι στην Ιταλία...Έτσι λοιπόν για να νιώσω έστω και λίγο ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο μου, αποφάσισα σήμερα να δοκιμάσω την συνταγή για πανακότα με σάλτσα φράουλας!! Όπως στις περισσότερες συνταγές του μπλογκ μου, υπάρχει μίξη της συνταγής και από το foodwishes και από τις συνταγές της παρέας. Το γλυκό αυτό είναι πανεύκολο, πολύ δροσερό, πολύ καλοκαιρινό και σίγουρα εντυπωσιάζει όποιον δεν έχει ασχοληθεί πολύ με το άθλημα της μαγειρικής!!

ΥΛΙΚΑ:

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ:
7 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
600 ML. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
400 ML. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
1/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ:
2 ΚΟΥΠΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΤΟΥΣ
1/3 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ ΔΙΑΛΛΥΜΕΝΟ ΣΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑ ΝΕΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ:
ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΤΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ. ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ Ή ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΑΣ, ΠΛΥΜΜΕΝΕΣ, ΣΤΕΓΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΣΑΝΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΛΕΠΤΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΛΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΟ ΠΗΧΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥΡΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!



Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Διαβάζωντας σήμερα ένα περιοδικό μαγειρικής, έλεγε το πόσο σημαντικό είναι να μην πετάμε τίποτα από τα περισσεύματα των φαγητών μας, και η αλήθεια είναι ότι μου έχει συμβεί άπειρες φορές...Σήμερα λοιπόν θα σας πω πως εκμεταλλεύτηκα ανα διαστήματα περισσεύματα από μακαρόνια με κιμά. Αλλά φυσικά επειδή το να φτιάξεις πάντα ίση ποσότητα μακαρονιών και ίση ποσότητα κιμά για'μένα τουλάχιστον είναι δύσκολο, κατά μια διαβολική σύμπτωση πάντα θα περισσεύουν μόνο μακαρόνια ή μόνο κιμάς!!! Επειδή οι ποσότητες περισσεύματος διαφέρουν θα αναφέρω τα υλικά της κάθε συνταγής χωρίς γραμμάρια, λίτρα κτλ.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΩΝ:

1) ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ:
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΑΛΕΥΡΙ
ΒΟΥΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ, ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΦΕΤΑ
ΠΙΠΕΡΙ
ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΔΥΟΣΜΟΣ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ
1 ΑΥΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ 1 ΚΡΟΚΟ ΔΙΑΛΛΥΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΝΕΡΟ
ΣΟΥΣΑΜΙ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΠΡΟ ΑΦΡΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΦΤΙΑΧΝΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΜΕΤΑ ΤΑ 5 ΛΕΠΤΑ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΣΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΦΕΤΑ. ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ. ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 200C ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ.ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΧΑΝΑ, ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ,ΠΙΠΕΡΙ,ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΟΥ ΦΥΛΛΑ, ΒΟΥΤΥΡΩΝΩΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΑ. ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΥΛΛΑ. ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΝΕΛΑΚΙ ΠΑΙΡΝΑΩ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΛΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝ ΘΕΛΩ. ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ. ΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΟΥ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!


2)  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ:
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
ΒΟΥΤΥΡΟ
ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
ΡΟΚΦΟΡ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ
ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

ΔΙΑΛΛΥΩ ΤΟ ΡΟΚΦΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΙΑ ΚΡΕΜΑ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΑΚΙ ΒΑΖΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ. ΣΒΗΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΡΕΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ!!

ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΚΙΜΑ:

1) ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΥΡΙ:
ΚΙΜΑΣ
ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ
1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΓΛΥΚΙΑ ΠΑΠΡΙΚΑ
1-2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160-170 ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΛΑΔΩΣΕΙ Ή ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ ΒΑΛΤΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΜΑΣ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΡΟΛΛΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΡΤΙΓΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΩΜΑ!!

2) ΡΟΛΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ:
ΚΙΜΑΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΣΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΚΙΤΡΙΝΑ ΤΥΡΙΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ
ΣΟΥΣΑΜΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΡΙΝΧΩ ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΝΕΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΧΝΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΟΥ. ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΝΧΩ ΑΛΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ. ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΤΗΝ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΘΕΤΩΣ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΛΩΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ. ΡΟΛΛΑΡΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΛΑ Η ΖΥΜΗ. ΑΛΕΙΦΩ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΒΑΖΩ ΤΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 30-40 ΛΕΠΤΑ!

ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΥΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΓΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!