ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ (CHICKEN PARMESAN)






  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια έξτρα σπέσιαλ συνταγή που διάβασα στο μπλογκ του αγαπημένου μου chef john, και είναι παραλλαγή της παραδοσιακής αμερικάνικης συνταγής. Δεν ξέρω για'σας αλλά στην κατάψυξη μου πάντα υπάρχει στήθος κοτόπουλου, οπότε αν έχω επισκέπτες για φαγητό και λίγο χρόνο στην διάθεσή μου επιλέγω την εύκολη λύση που είναι διάφορα πιάτα με κοτόπουλο! Αυτή λοιπόν η συνταγή είναι η πλέον πιο ξελασποτική για τέτοιου είδους στιγμές, που θέλετε να εντυπωσιάσετε αλλά ταυτόχρονα να μην περάσετε και όλο σας το πρωινό στην κουζίνα!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
6 ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ)
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
230 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
114 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
142 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ Ή ΑΠΛΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΑΓΙΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΗΘΟΙ ΣΑΣ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΙΣ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΜΑΣ. ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 177C ΨΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ-ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!


Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ



Τόσες μέρες βλέπαμε φαγητά από άλλες χώρες, σήμερα όμως θα φάμε κάτι που είναι παραδοσιακά ελληνικό και το φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές ειδικά τώρα το καλοκαίρι!! Γενικά έχω ένα θέμα με τις μελιτζάνες, η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολυαρέσουν, αλλά όταν έρχετε η σειρά για παπουτσάκια ή τουρλού, τότε ξεχνάω τις παραξενειές μου και βουτάω στην σαλτσούλα με φρέσκο ψωμάκι!!

ΥΛΙΚΑ:
3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
4 ΦΡΕΣΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
ΜΠΟΛΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΡΙΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΓΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΤΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΚΡΙΛΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΕΣ, ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΡΑΡΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΕΥΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΣΚΕΥΗ ΣΩΤΑΡΙΣΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΛΙΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΦΟΡΤΙΚΗ ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ! ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 220C ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΡΕΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ. ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΥΡΝΑΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 180C. ΨΗΝΩ ΜΕΧΡΙ Η ΦΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΕΤΑ!

ΥΓ: ΤΟ ΤΟΥΡΛΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

MAC AND CHEESE

Σήμερα είναι η μέρα ενός πανεύκολου, παραδοσιακού αμερικάνικου πιάτου, με πολλές θερμίδες δυστυχώς, αλλά que sera, sera δηλαδή ότι είναι να γίνει, ας γίνει!! Φτιάχνουμε αυτό το φαγητό μια φορά στις τόσες οπότε,μην σκάτε, απολαύστε το πιάτο χωρίς ενοχές. Συμβουλευόμενη τις πηγές μου θα σας γράψω 2 εκδοχές, την βασική και την έξτρα τραγανή για να έχετε να διαλέξετε!!!

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:




ΜΑC AND CHEESE






























ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΡΑΛΑΚΙ
3-4 ΚΟΥΠΕΣ ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ ΟΠΩΣ: ΤΣΕΝΤΑΡ, ΓΚΟΥΝΤΑ, ΓΚΡΙΓΙΕΡ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ Ή ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1/8 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΑΛΤΣΑ WORCESTERSIRE
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑL DENTE. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΤΣΙΡΙΖΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ,  ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΩΠΟΙΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ. ΤΟΝΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ, ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΣΒΟΛΙΑΣΜΑ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ WORCESTERSHIRE ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΙΒΩ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΞΕΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ. ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ. (ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΡΙΨΑ ΤΗΝ ΨΙΧΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ) ΤΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 204C ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ!!


ΕΞΤΡΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:


ΜAC AND CHEESE Η ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΚΔΟΧΗ
















ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ:
370 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ:
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ME ΓΕΥΣΗ ΤΣΕΝΤΑΡ (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ LAYS ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ ΚΑΙ SOUR CREAM), 35 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΤΣΕΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΟΛΥΜΠΑΓΚ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΟΥΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΣΟΥΝ. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΙΤΡΙΝΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΣΤΑΝΑ. ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΕΝΩΝΩ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ(ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΡΑΛΑΚΙ) ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΕΜΑΓΙΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ. ΡΙΧΝΩ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ

ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ



Οι δουλειές και οι υποχρεώσεις δεν σταματάνε ποτέ δυστυχώς.. Σήμερα άλλη μια μέρα με μαστόρους στο σπίτι και η κουζίνα είναι απροσπέλαστη, έτσι χρειαζόμαστε κάτι γρήγορο, χορταστικό και γευστικό περνώντας ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα!! Πριν από 1 χρόνο έφαγα στην Θεσσαλονίκη το ωραιότερο βρώμικο, το βραστό, και φυσικά κόλλησα. Ιδού λοιπόν η συνταγή!!

ΥΛΙΚΑ:
6 ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ HOT DOG
6 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ
ΜΙΣΟ ΛΑΧΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΞΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
2-3 ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΕΤΣΑΠ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ. ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΣΟΣ ΜΑΣ. ΕΧΩΝΤΑΣ ΨΙΛΟΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΜΑΡΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΑΤΙ, ΤΟΥ ΡΙΧΝΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΥΓΡΟ. ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ Ή ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΕΝΑ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΜΑΡΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΟΥ. ΤΡΙΒΕΤΕ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ. ΒΑΖΕΤΕ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΑ HOT DOG ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ. ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΩ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΣΤΙΕΡΑ ΙΣΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΨΩΜΑΚΙ. ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!