ΤΗΓΑΝΙΤΗ ΜΠΑΝΑΝΑ |
Είναι γνωστό ότι η κινέζικη κουζίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μου!!! Το θέμα είναι ότι στον τομέα επιδόρπιο δυο είναι τα απόλυτα must για΄μένα, η τηγανιτή μπανάνα και το τηγανιτό παγωτό!!! Μέχρι να βρω την συνταγή για το δεύτερο σας παρουσιάζω το πρώτο αγαπημένο μου! Ένα πολύ εύκολο, πολύ γρήγορο, πολύ γευστικό επιδόρπιο με πολλούς συνδιασμούς!!!
ΥΛΙΚΑ:
3-4 ΜΠΑΝΑΝΕΣ (ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ)
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΕΜΑΤΗ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΟΥΣΑΜΙΟΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
250ml ΝΕΡΟΥ (4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ CHINESE-5 SPICIES *
ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΑΠΌΛΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΛΟ. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΔΟΙ ΑΛΕΥΡΙΟΥ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΜΕΤΡΙΑΣ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ ΧΥΛΟ, ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΠΑΝΑΝΑ). ΤΕΛΟΣ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΦΥΤΙΚΟ ΛΑΔΙ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΨΕΙ ΚΑΛΑ, ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΟΥΝ. ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ!!!!
*ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΓΡΑΦΕ CHINESE-5 SPICIES ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ: ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ, ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟΣ ΜΑΡΑΘΟΣΠΟΡΟΣ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!
I love any version of fried bananas and yours will not be spared either..yummy.
ΑπάντησηΔιαγραφήthank you very much!!!! i love them with vanilla ice cream and hot chocolate!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα που συμπέσαμε σε δυο κοινές μας αγάπες. Την Κινέζικη κουζίνα και τις νόστιμες τηγανητές μπανάνες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμες και καλοφτιαγμένες! Θα δοκιμαστούν.
Ζ.
* Στα υλικά, δες λίγο την ποσότητα του νερού, κάτι είναι ασαφές.
exeis dikio gia to nero i sintagi elege 250ml, alla epeidei panta vazo nero me to mati dn exo sigratisei tin posotita, tha tin dokimaso pali!!!!!
ΔιαγραφήΚαλημέρα Συνταγούλα και καλώς σε βρήκα,πολύ ωραίο το blogoσπιτάκι σου ελπίζω να τα λέμε.Αλλά έχω μια απορία,καλά οι μπανάνες τηγανιτές τις έχω φάει και είναι πολύ ωραίες αλλά το παγωτό πως το τηγανίζεις!!!!! θα περιμένω συνταγή.Φιλιά να είσαι καλά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήkai emena mou fainete periergo pos to tiganizoune!!!! otan matho tin sintagi tha tin moirasto sigoura mazi sas!!! mexri tote filia kai kala mageiremata!!!!
ΔιαγραφήΤηγανητό παγωτό έχω φάει, Συνταγούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤηγανητές μπανάνες όμως, όχι!!
Πρέπει να είναι νόστιμες.
Καλήμέρα.
stella mou mia dokimi tha se peisei!!!!! sto kato kato ti exeis na xaseis???!!! kala mageiremata kai kali evdomada sou efxomai!!!!
ΔιαγραφήΝαμαι κι απο εδώ ,πολυ νόστιμες μου φαίνονται αυτές οι μπανανούλες θα τις προτιμουσα με καρύδια και σιρόπι απο γλυκό κουταλιού φράουλα ,καλό υπόλοιπο Κυριακής Συνταγούλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήo kathenas tis troei opos tis proteima!!m'aresei i idea sou!!! kali vdomada na exeis koritsi mou!!!! filia!!!
ΔιαγραφήΚαλημερα και καλως σε βρηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν εχω δοκιμασει τηγανητη μπανανα αν και μου φαινεται πολύ ενδιαφερουσα προταση για επιδορπιο... με τις οδηγιες σου μπορει και να τις δοκιμασω τελικα!
san gefsi paromoiazei stous loukoumades, mono pou mesa exoun mpanana!!!! kane mia dokimi kai sigoura sinodepse to me pagoto banilia i siropi sokolatas!!! ;-))
Διαγραφή