ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ!!!!!






Αγαπημένοι μου φίλοι, παρότι σήμερα μου έφυγε η μαγκιά, κατάφερα και έφτιαξα αν και πρώτη φορά τα ωραιότερα τσουρέκια!!! Δεν προσπαθώ να σας πείσω, ούτε τα εύσημα ανήκουν αποκλειστικά σε'μένα. Δίνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα. Γκόλφω από την οποία αρχικά βρήκα την συνταγή από το site "οι συνταγές της παρέας", ύστερα στον Παρλιάρο γιατί αυτουνού είναι η αρχική συνταγή και στην κα. Βίκυ Κουμάντου που δείχνει πως να κάνουμε όλες τις πλέξεις στο youtube!!! Θα ανεβάσω όλα τα βιντεάκια, γιατί δεν ξέρω για'σας, αλλά εμένα πάντα με βοηθάει να βλέπω πως φτιάχνουν μια συνταγή!!

Υλικά: (για περίπου 2 μεγάλα τσουρέκια με 3 πλέξεις ή 9 ατομικά τσουρεκάκια)
70 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος
100 γραμμάρια φρέσκο γάλα
160 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά (3 για την ζύμη και 1 για την επάλλειψη)
4 γραμμάρια μαχλέπι σκόνη
4 γραμμάρια μαστίχα σκόνη
100 γραμμάρια χλιαρό νερό
40 γραμμάρια φρέσκια μαγιά ή 20 γραμμάρια μαγιά στιγμής
700 γραμμάρια σκληρό αλεύρι για τσουρέκια
σταγόνες σοκολάτας μαύρης
αμύγδαλο φιλέ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΟ ΜΑΧΛΕΠΙ, ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 50C. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΤΟΤΕ ΑΚΟΥΜΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΜΕ ΤΑ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 30 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΙΣΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΛΛΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΩ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ Η ΜΑΓΙΑ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΡΙΧΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΜΟΥ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΑΥΓΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΜΟΥ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΖΥΜΩΘΕΙ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΩΜΙΑ, ΟΣΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ Ή ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ, ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ, ΤΟ ΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΓΚΟ ΓΙΑ 3 ΩΡΕΣ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ 3 ΩΡΕΣ ΤΟ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ. ΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ. ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΛΛΥΜΑ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ. ΨΗΝΕΤΕ ΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΛΕΠΤΑ Ή ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑΝΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΟΧΑΡΤΟ. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΑ ΤΑΨΙΑ ΣΑΣ!!!

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
1) Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΛΙΑΡΟΥ
2) ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ 2 ΚΟΡΔΟΝΙΑ
3) ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ 4 ΠΛΕΞΕΙΣ
4) ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ 6 ΚΟΡΔΟΝΙΑ

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου