ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ




NEW YORK CHEESΕCAKE

 Την συνταγή αυτή την ήθελα από καιρό γιατί είχα δοκιμάσει αρκετέσ συνταγές cheescake, αλλά καμιά δεν είχε ιδιαίτερα πλούσια και κρεμώδη υφή. Έτσι σκέφτηκα να ψάξω στο net και μετά από πολλύ ψάξιμο σας παραθέτω την πρώτη μου συνταγή!!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ DIGGESTIVE (ΠΕΡΙΠΟΥ 18)
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΑΝΑΛΑΤΟ ΜΟΡΦΗΣ LURPAK)
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1/4 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΟΥΠΑ ΔΙΠΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΟΣΟΜΕΤΡΗΤΗ)
1 ΚΟΥΠΑ SOUR CREAM (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΞΙΝΗ ΚΡΕΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΕΙΣΕΤΕ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟΤΑΛ ΚΑΙ ΞΙΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΣΤΑ CARREFOUR, ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ(ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΝΗ, ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ Ή ΣΠΟΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΑΝΙΛΙΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙ, ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΑΡΩΜΑ ΣΕ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ)
2 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
1 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
2/3 ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
4 ΑΥΓΑ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΛΥΚΟΥ ΞΙΣΜΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΛΕΜΟΝΙ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΓΛΥΚΟΥ ΞΙΣΜΑ ΑΠΟ ΦΡΕΣΚΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΧΤΥΠΑΩ ΣΕ ΓΟΥΔΙ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΚΟΝΗ. ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΩ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΥΦΗ ΣΑΝ ΥΓΡΗ ΑΜΜΟΣ. ΣΤΡΩΝΩ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΕ ΣΟΥΣΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΟΥΤΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΤΙΚΩΝΩ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΠΑΧΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1ΔΑΧΤΥΛΟ. ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗΝ SOUR CREAM ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΩ ΜΕ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ. ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΞΥΣΜΑΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ. ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΜΠΟΛ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΟΥ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΝΕΡΟ. ΒΑΖΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 177C ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΓΙΑ 3-4 ΩΡΕΣ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ CHEESCAKE  ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΧΑΡΑΓΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ.

TIPS: ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΚΟΒΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΦΡΑΟΥΛΑΣ, ΒΥΣΣΙΝΟΥ, ΚΕΡΑΣΙ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ!!!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ!!!!!!



2 σχόλια:

  1. and it tastes delicious too!!! i'm sorry for the question but can you understand greek because if you can't i can upload you the link where i found it and it's in english!!! let me know ok??? have a great day!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή