ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ


ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ


 Το πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο κολλητός μου και μου λέει: "το μεσημέρι θα έρθω να φάμε μαζί". Δεν πανικοβάλομαι, αλλά εύλογα ψάχνω στο ψυγείο και κατάψυξη να δω τι έχει! το ψυγείο έχει λαχανικά, και ένα κομμάτι παριζάκι και η κατάψυξη άδεια, εκτός από ένα πακέτο γαρίδες!! Εντάξει λέω η γεύση γαρίδας με κρέας μου είναι πολλύ γνώριμη από την κινέζικη κουζίνα, μην σας τρομάζει καθόλου γιατί τα υλικά όταν αναμειχθούν με τις γεύσεις και τα αρώματα από τα μπαχαρικά ομοιογενοποιούνται όποτε δεν υπάρχει ο φόβος της "ψαρίλας"!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ (ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΓΕΘΟΣ)
1 ΠΑΡΙΖΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΛΙΑΝΔΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ Ή ΣΑΛΤΣΑ WORCESTERSHIRE
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΒΙΤΑΜ CULINESSE ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΡΡΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:
1,5 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ
1-2 ΨΩΛΙΤΣΕΣ ΦΙΔΕ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3-4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
ΑΛΑΤΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ:
ΑΦΟΥ ΞΕΠΑΓΩΣΩ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΝΩ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ. ΚΟΒΩ ΟΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ, ΛΙΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΟΥ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΒΩ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΝΑΩ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5-10 ΛΕΠΤΑ ΑΦΟΥ ΔΩ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕΙ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ. ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΚΑΛΑ ΞΕΠΛΕΝΩ ΜΕ ΝΕΡΟ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕΝΟ ΖΩΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ. ΑΦΟΥ ΔΩ ΟΤΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΧΕΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΓΙΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΛΙΑΝΔΡΟ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ:
ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΗΧΗ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΠΡΟΣ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ. ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΒΩ ΤΟΝ ΦΙΔΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ. ΡΙΧΝΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ. ΕΛΕΓΧΩ ΓΙΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΖΩΜΟ ΜΟΥ. ΞΕΚΑΠΑΚΩΝΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΦΕΡΩ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΟΥ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ 1 ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ Ή ΖΩΜΟ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΥΖΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΥ ΡΥΖΟΤΟ, ΟΠΟΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ 15-20 ΛΕΠΤΑ.

TIPS: EAN ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΡΥΖΙΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ Ή ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!! ΣΥΝΟΔΕΨΤΕ ΤΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!                                                                                        

2 σχόλια: