ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ


ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ


Αυτή την συνταγή την ονομάζω μυστική όχι γιατί έχει κάποιο κρυφό συστατικό, αλλά γιατί του κολλητού μου του αρέσει πάρα πολλύ και θέλει να μάθει την "μυστική" συνταγή της!! Κατά την γνώμη μου μια καλή πατατοσαλάτα πρέπει να είναι δροσερή, με σος ελαφριά και όχι "παίρνω το βάζο της μαγιονέζας και το αδειάζω στην σαλάτα μου" και φυσικά με εύρος λαχανικών αλλά και καρυκευμάτων ώστε να παίρνει γεύση!! Προσωπική μου άποψη είναι ότι στην πατατοσαλάτα δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός συστατικών, καθώς ποικίλλει ανάλογα με τα γούστα, αλλά έτσι την φτιάχνω εγώ!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
1 ΜΑΡΟΥΛΙ ΛΟΛΑ
1-2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΘΕΛΕΤΕ
1 ΑΓΓΟΥΡΙ (ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ, ΜΙΣΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ)
4-5 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ CHERRY
1 ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΙΘΟ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΑΛΑΤΙ, ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΣΑΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΜΙΣΑΩΡΟ, ΑΝΑΛΟΓΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΣ! ΞΕΠΛΕΝΩ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΛΙΑΖΩ ΣΕ ΧΥΜΟ 1 ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ 15 ΛΕΠΤΟ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΒΡΑΖΩ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ 20-30 ΛΕΠΤΟ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΟΚΚΟΒΩ. ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΥΛΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΙΟ ΑΝΟΙΧΤΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΑ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΠΙΛΕΓΩ ΜΑΡΟΥΛΙ ΛΟΛΑ. ΣΕ ΜΠΟΛ ΒΑΖΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗΝ ΣΟΣ ΜΟΥ. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΩ ΤΗΝ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΠΑΠΡΙΚΑ, ΜΕΛΙ, ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΒΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΙΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΟΥ. ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΩ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΠΟΛ, ΡΙΧΝΩ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΣΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟ ΑΝΙΘΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΛΑΤΙ (Η ΠΑΤΑΤΑ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΥ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΣΤΙΜΙΣΕΙ) ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΩ!!

TIPS: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΕΙΤΕ ΒΡΑΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΖΑΜΠΟΝ, ΠΑΡΙΖΑΚΙ Η ΑΝ ΕΙΣΤΕ VEGETERIAN ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ!! ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΑΦΟΥ ΠΛΥΝΕΤΕ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΠΛΗΡΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ Η ΣΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΝΕΡΑ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου