ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΛΩΜΟΥ


Είπα να το παίξω και εγώ μια φορά πιο γκουρμέ τύπος!!! Η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό δεν ισχύει, γιατί μπορεί ο τίτλος να ακούγετε κάπως, αλλά στην ουσία η συνταγή κρύβει απλότητα, αλλά πολλύ γεύση!! Δυστυχώς δεν μαγειρεύω συχνά ψαρικά γιατί βαριέμαι τον ίδιο τρόπο που τα μαγειρεύω, αλλά στις μακαρονάδες τα ψαρικά κατά την γνώμη μου ταιριάζουν όπως η μπεσαμέλ με το παστίτσιο!!!

ΥΛΙΚΑ:  (ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΣΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΟΥΠΑ SOUR CREAM
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
1 ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΩΜΟΥ (ΦΡΕΣΚΟ Ή ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ), ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΣΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΠΡΑΣΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 6-7. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΤΟ ΠΡΑΣΟ ΜΑΣ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΛΙΓΟ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΓΡΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ SOUR CREAM ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΗΧΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ 1/4 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ Η ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΑΧΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΟΛΩΜΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΕΤΑ. ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΣΙΓΟΨΗΝΩΝΤΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΛΥΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ. ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΔΟΣΗ ΑΠΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ!! ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!


ΤΙPS: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΝΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΛΕΥΚΟ ΨΑΡΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!


4 σχόλια:

  1. Λατρεύω αυτό το ζυμαρικό, μου αρέσει πολύ ο Σολομός... και τρελαίνομαι για τα πράσα... οπότε το λάτρεψα το πιάτο σου!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxa m'aresei otan mia sintagi sindeiazei agapimena mas ilika!! s'efxaristo gia to sxolio!! kalo sou vradi!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχο δέσιμο υλικών! Είμαι σίγουρη ότι το πιάτο θα έγινε αριστούργημα. Η γλύκα του πράσσου, μαζί με την πικάντικη μουστάρδα και την ιδιαίτερη γεύση του σολωμού δένουν απίστευτα με τα ζυμαρικά. Και το ότι είναι κρεμώδη μου αρέσει ακόμα ποιο πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πεντανόστιμο πιάτο συνταγούλα μου και η φωτογραφία υπέροχη!
    φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή