ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα, 28 Μαΐου 2012

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ


Είναι μια συνταγή που την λατρεύω!! Στα starbucks που εκεί δοκίμασα για πρώτη φορά κεικ καρότου, ξετρελάθηκα και έψαξα σε όλα τα blogs για να βρω αυτή ακριβώς την συνταγή και γεύση. Είχε μεγάλη επιτυχία και αυτό θα το επιβεβαιώσετε και εσείς όταν το φτιάξετε!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΤΗ ΑΛΑΤΙ
4 ΑΥΓΑ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΑΡΟΤΟ
1 ΚΟΥΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ MULTI (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ MULTI

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170C. ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΥΓΝΕΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗΝ ΣΟΔΑ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΤΙΣ ΖΑΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ. ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΛ ΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΓΛΑΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ!!

TIPS: ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου