ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ (QUICHE LORRAINE)

QUICHE LORRAINE



Από όλες τις αλμυρές τάρτες αυτή είναι η αγαπημένη μου γιατί απλούστατα είναι η πιο νόστιμη και με τις περισσότερες θερμίδες, αφού αν το καλοσκεφτείς τα υλικά της είναι πλούσια πηγή λιπαρών....Φυσικά ο σοφός λαός λέει οτι μια ζωή την έχουμε, οπότε θα συμφωνήσω απόλυτα!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ (ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΕΞΟΔΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ)
8 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΡΕΣΚΑ ΠΡΑΣΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ(ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΡΥΦΕΡΟ ΜΕΡΟΣ)
1/3 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
170 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
3 ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΘΥΜΑΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C, ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΣΚΕΥΟΣ ΓΙΑ ΤΑΡΤΕΣ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΑΝ ΒΑΡΟΣ ΞΕΡΑΜΕΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ Ή ΕΙΔΙΚΑ ΒΑΡΥΔΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΜΕ. ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΥΣ 163C ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΥΣΟΞΑΝΘΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΥΡΟ ΚΑΦΕ. ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΙ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ, ΕΝΩ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΩΣΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΑ ΜΑΣ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΝΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΦΤΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΥΓΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ. ΤΩΡΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΣΤΗ ΤΑΡΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΗΓΗΣΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΖΥΜΗ ΤΟΠΟΤΕΤΟΥΜΕ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ 2/3 ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΟΛΗ  ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ. ΒΑΖΩ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 40-45 ΛΕΠΤΑ. ΤΩΡΑ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ ΕΤΣΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΡΙΞΕΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΥΛΙΚΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ, ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ Η ΚΡΕΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ!!


TIPS: ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΛΙΓΟ, ΟΣΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΦΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

4 σχόλια: