ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΠΙΛΑΦΙ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ

ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΠΙΛΑΦΙ

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΖΩΜΟΣ ΚΟΤΑΣ



Έχω καταλάβει ότι στον κόσμο της κουζίνας υπάρχουν διάφορες νοοτροπίες μαγειρέματος, βαριά φαγητά με μυρωδάτα μπαχάρια, εξισυζητημένα υλικά για γαστρονομικές δημιουργίες και απλά υλικά για απλό σπιτικό φαγητό. Θα έλεγα ότι ανήκω στην τελευταία ομάδα ανθρώπων, με μια υποσημείωση, ακόμα και το πιο απλό φαγητό μπορείς να το απογειώσεις γευστικά εάν χρησιμοποιήσεις φρέσκα και καλής ποιότητας σπιτικά υλικά. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζω ένα πολλύ απλό ρύζι πιλάφι, και την συνταγή για σπιτικό ζωμό κότας!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ:
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΙΚΡΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΣΑΦΡΑΝ
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΛΕΥΚΟ ΜΑΚΡΥΚΟΚΚΟ ΡΥΖΙ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ:
1,30kg ΚΟΚΚΑΛΑ ΚΟΤΑΣ ΑΠΟ ΛΑΙΜΟ,ΜΠΟΥΤΙΑ Ή ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 ΚΑΡΟΤΑ, ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΙΚ ΦΡΕΣΚΟ ΣΕΛΕΡΙ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΧΟΝΤΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
9 ΜΠΙΛΑΚΙΑ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΥ
2,8 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ
1 ΚΛΩΝΑΡΙ ΜΕΣΑΙΟ ΘΥΜΑΡΙ ΦΡΕΣΚΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΛΑΦΙ:
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΡΙΧΝΩ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΓΥΑΛΙΣΕ ΤΟΤΕ ΡΙΧΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΩ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΑΓΙΕ ΤΑΨΑΚΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΩ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ. ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ ΤΟΥ ΣΑΦΡΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΩ ΣΤΟ ΡΥΖΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175C ΓΙΑ 35ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΤΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΓΓΙΞΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΗΡΟΥΝΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΛΥΘΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΡΥΖΙΟΥ.  ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΡΕΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ!!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ:
ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ, ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ, ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ, ΤΟ ΣΕΛΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ (ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΟΙΝΩΣ), ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΑΤΙ. ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ. ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΒΡΑΣΙΜΟ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΑΔΙΑ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΘΟΛΩΝΕΙ, ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΙΚΡΕΣ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΑΦΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ  ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΑΣ  ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΦΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΤΟΥ ΜΑΣ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ ΓΙΑ 8-12 ΩΡΕΣ...ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΝΕΡΟ. ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΒΡΑΣΙΜΑΤΟΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 1 ΩΡΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΗΤΟ. ΤΩΡΑ Ο ΖΩΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΟΣ ΑΚΟΜΑ, ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΠΑΓΑΚΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΩΤΟΥ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΖΩΜΟΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ 3 ΜΕΣΑΙΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ Ή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΗΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ Ή ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΓΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου