ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ















           ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ







Περίμενα να δοκιμάσω αυτή την συνταγή εδώ και πάρα πολλύ καιρό, και ο λόγος βρίσκεται στο ότι απεχθάνομαι τον τόνο....Ναι, καλά ακούτε, αυτή η συνταγή απευθύνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό σε άτομα που όπως και εγώ απεχθανόμαστε τον τόνο!! Μόλις δοκιμάσετε όμως αυτή την συνταγή σας υπόσχομαι, ότι αν μη τι άλλο βρήκατε μια συνταγή που να σας κάνει να θέλετε να φάτε τον τόνο!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ
ΑΛΑΤΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΚΑΓΙΕΝ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΡΙΓΑΝΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΦΟΝΤΙΝΑ(ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ)

14 ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 ΒΑΖΟ(180ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ) ΤΟΝΟ ΣΕ ΛΑΔΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΛΙΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ (ΒΡΑΣΜΕΝΟ)
1 ΑΥΓΟ
1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΚΑΓΙΕΝ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΦΟΝΤΙΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΧΥΡΕΥΣΤΗ ΠΑΣΤΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΘ'ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΗΖΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΦΟΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ, ΤΥΛΙΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΑΣΕΙ ΚΡΟΥΣΤΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ-ΣΚΟΡΔΟ-ΠΙΠΕΡΙΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΤΕΛΟΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΞΤΡΑ ΑL DENTE ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΓΕΜΙΣΗ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΜΕ, ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΑΓΙΕ  Ή ΓΥΑΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΚΤΛ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ, ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ, ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΟ  ΜΕΙΓΜΑ ΣΚΟΡΔΟ-ΚΡΕΜΜΥΔΙ-ΠΙΠΕΡΙΑ, ΤΟ ΤΥΡΙ, ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ, ΤΟΝ ΤΟΝΟ, ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΕΛΟΝΙ. ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΤΑΨΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 2/3 ΤΗΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 25 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!!

ΤΙPS: ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ( ΑΛΕΙΦΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟΥ ΨΩΜΙΟΥ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΛΙΩΝΟΥΝ)





ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου