ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ (ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ)

ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ


Αγαπημένοι μου φίλοι, ξέρω ότι έχω πολύ καιρό να ανεβάσω συνταγή και νιώθω άσχημα, όμως οι συνθήκες με κρατάνε μακρυά από την κουζίνα και δεν μαγειρεύω συχνά ώστε να φτιάξω κάτι νέο....Σήμερα θα σας πω για μια κλασσική νηστίσιμη συνταγή με μια δικιά μου παραλλαγή. Τα κλασσικά φασόλια πιάζ, αλλά με τον δικό μου τρόπο φτιαγμένα!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ: (ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ)
ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΞΕΡΑ, ΤΑ ΜΙΚΡΑ (ΟΧΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ) Ή ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΑΝ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ
1/4 ΛΑΧΑΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
2 ΚΑΡΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΛΑΔΙ
ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΕΤΙΜΕΖΙ Ή ΜΕΛΙ
1 ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΛΕΠΤΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΚΡΟΥΤΟΝ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙ, ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΝΕΡΟ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΜΑΛΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΟΝΤΙ. ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ. ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ. ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΕΝΑ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΓΙΝΕΤΕ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!! ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΣΑΛΑΤΟΥΛΑ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. ωραιο το blog σου!!!
    Καλως σε βρηκα..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες στην παρέα μας andrik, σου εύχομαι καλό Πάσχα και καλά μαγειρέματα να έχεις!!!!

      Διαγραφή