ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΥΝΗΓΟΥ



Σάββατο πρωί και έχω παρακοιμηθεί. Τι να μαγειρέψω τώρα??? Σε τέτοιες στιγμές πάντα με ξελασπώνει ένα ωραίο κοτοπουλάκι, τα πολυαγαπημένα μου μανιτάρια και φυσικά πουρές πατάτας για συνοδευτικό!! Τι πιο απλό και γευστικό.... Το νούμερο ένα σκεύος της τελευταίας στιγμής για'μένα είναι η γάστρα, οπότε για να δούμε τι θα φάμε...

ΥΛΙΚΑ:
1 KOTOΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
90 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ Ή ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
100 ΓΡ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
2 ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΨΙΛΛΟΚΟΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
300 ΓΡ. ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
300 ml. ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΣΥΜΠΙΚΝΩΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΡΡΥ( ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΣΑ ΚΑΤΩ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΑΦΑΙΡΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ. ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΩ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΦΑΙΡΩ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ, ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝ ΟΛΟ, ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΓΙΑ 5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΜΟΥ ΖΩΜΟ, ΚΡΑΣΙ, ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΩ ΟΤΙ ΠΗΖΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ, ΜΕΤΑ ΤΑ 20ΛΕΠΤΑ ΑΦΑΙΡΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 170C ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 10-15 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ. ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΑΚΙ ΜΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΗΧΤΗ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΜΟΥ!!!

TIPS: ΕΓΩ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΡΥΖΙ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου