ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ

ΚΡΕΜΩΔΗΣ ΣΟΥΠΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ



Σήμερα παρά τον ήλιο, κάνει ψωφόκρυο, συνεπώς ποιο είναι το κατ'εξοχήν φαγητό των κρύων ημερών?? Όχι η φασολάδα καλέ, οι σούπες!!! Τώρα αν είστε σαν και εμένα που βλέπω σούπα και αλλάζω τραπέζι (το ίδιο ισχύει προσωπικά και για την φέτα!), τότε έχετε πρόβλημα, ή μάλλον οι άλλοι υποστηρίζουν ότι έχετε πρόβλημα!! Ε, λοιπόν σας έχω την λύση! Αυτή η σούπα από πατάτες και φρέσκο κρεμμυδάκι είναι σούπα βελουτέ κοινώς κρεμώδης σούπα!! Και πως πετυχένεται το κρεμώδες στοιχείο?? Μα φυσικα με κρέμα γάλακτος!! Ξέρω σας άνοιξα την όρεξη...

 ΥΛΙΚΑ: 
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ Ή ΠΡΟΣΟΥΤΟ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ (ΠΕΡΙΠΟΥ 9)
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
4 ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
1/2 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ (ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΛΑΤΡΗΣ ΤΩΝ ΚΑΥΤΕΡΩΝ)
ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΟΥ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΟΥ (ΠΟΛΛΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ). ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΣΙΓΑΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΣΩ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ. ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΩ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΟΥ, ΤΙΣ ΚΟΒΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΕ ΙΣΑ ΚΥΒΑΚΙΑ. ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΜΟΥ ΤΙΣ ΑΦΗΝΩ, ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΖΩΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΛΥΜΜΕΝΕΣ. ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΒΡΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ, ΠΑΙΡΝΩ ΜΙΑ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ, ΜΕ ΤΡΥΠΗΤΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΕ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΖΕΣΤΟ ΖΩΜΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΥΡΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΦΩΤΙΑΣ ΧΑΜΗΛΗ-ΜΕΣΑΙΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΣΕ ΚΡΕΜΩΔΗ ΥΦΗ, ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΓΙΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΩ ΣΕ ΜΠΟΛ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΣΧΙΝΟΠΡΑΣΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΝ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ.

TIPS: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ :  http://foodwishes.blogspot.com/2010/01/garlic-parmesan-croutons-my-beyonce.html

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου