ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΛΑ

SPRING ROLLS



 Καλή σαρακοστή σε όλους πρώτα απ'όλα με υγεία και αισιοδοξία!! Κλείνωντας λοιπόν και εγώ προς τον δρόμο της αισιοδοξίας σκεφτόμουν για ένα φαγητό αισιόδοξο, εύκολο και γευστικό και μου ήρθε η ιδέα!! Ανοιξιατικά ρολλά κατά κόσμο spring rolls!! Γιατί τι πιο αισιόδοξο από την υπόσχεση μιας άνοιξης που αρχίζει να κάνει τα δειλά της βήματα!?! Έτσι λοιπόν παραθέτω την συνταγή μου, αφιερωμένη και σε όλους τους κινεζοφάγους της παρέας μας, αφού αυτό το πιάτο αφορμάτε από την κινέζικη κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΦΥΛΛΟ (ΧΟΝΤΡΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ)
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
1 ΑΒΓΟ
4 ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ ( ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΣΟΙ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ!)
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΕΣ (ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ)
1/4 ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΟ ΛΑΧΑΝΟ
1 ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ
1 ΚΑΡΟΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ
8 ΑΣΠΡΟΜΑΝΙΤΑΡΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΟΥΛΕΣ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ
6 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ
1 ΠΑΚΕΤΑΚΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΖΕΣΤΑΙΝΩ 4 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΑ ΨΙΛΟΚΚΟΜΕΝΑ ΜΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΓΙΑ 5 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟΝ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ, ΤΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΙΓΟΜΑΓΕΙΡΕΤΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 7-8 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170C ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΩ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΒΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ. ΛΑΔΩΝΩ ΚΑΘΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΩ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΜΕΤΑ ΔΙΠΛΩΝΩ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΡΟΛΑΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΚΛΕΙΝΩ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΟΥ ΑΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΒΓΟ (ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ, ΤΑ ΠΕΡΙΧΥΝΩ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 35 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ!

TIPS: ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΑ ΡΟΛΛΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ:

ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ: 1/3 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ KETSUP, 1/3 ΤΟΥ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΜΗΛΟΞΙΔΟ, ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΑΝΑΝΑ, 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ, 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ CHILLY SAUCE ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!!

2 σχόλια:

  1. i love springrolls..they are my all-time fav for party fingerfood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. they are delicious, i love the idea of veggies rupped in a crispy crust plus the chicken it's one of my favourite from chinese cuisin!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή