ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ



ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΛΥΨΗ











ΜΟΡΦΗ ΚΕΙΚ














Σήμερα παραθέτω αυτή την υπέροχη και αρκετά εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό κεικ που ξεφεύγει λίγο από τα προκαθορισμένα και έχει υπερβολικά τραγανή κρούστα εξωτερικά, ενώ εσωτερικά είναι μαλακό και αφράτο. Αυτή η αντίθεση προσωπικά του μαλακού με το τραγανό μ'αρέσει πάρα πολλύ και ελπίζω να την απολαύσετε και εσείς!! Μια μικρή παρένθεση, την συνταγή την πήρα από ένα βιβλίο μαγειρικής που λέγεται "γλυκά και αρμυρά στον φούρνο" από τις εκδόσεις μοντέρνοι καιροί, αλλά την μεταποίησα ως προς την τραγανή κρούστα γι'αυτό μη έχωντας φωτογραφική να ανεβάσω την δικιά μου εικόνα πήρα σαν παράδειγμα αυτές τις 2 εικόνες για να σας δείξω πως περίπου θα βγει το κεικ!!!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΒΟΥΤΥΡΟΥ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
2/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΣΠΡΗ
3 ΑΥΓΑ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ SOUR CREAM

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΒΡΩΜΗ
1/2 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΑΣΠΡΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
5-6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΡΥΟ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΗΝ ΑΣΠΡΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΗΝ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΕ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΑΣ. ΠΡΩΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ, ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΗΝ SOUR CREAM ΜΑΣ ΕΝΑΛΛΑΞ ΣΕ 3 ΔΟΣΕΙΣ. ΕΤΣΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΙΓΜΑΤΑ ΜΑΣ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΠΙΚΑΥΨΗ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΓΙΑ 60-70 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ, ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΞΩ, ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ!!

TIPS: ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ 'Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

2 σχόλια: