ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΩΝ










              ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΗΛΩΝ









Είμαι πολύ χαρούμενη αυτές τις ημέρες γιατί καταφέραμε με τους φίλους μου να πάμε στην Λαρισάρα να δούμε αγαπημένα μας πρόσωπα!! Όπως λοιπόν αγαπάω αυτά τα πρόσωπα έτσι αγαπάω και τα μήλα, τις μηλόπιτες και γενικά τα γλυκίσματα με μήλο, κανέλα και ζάχαρη!! Ένα πολύ εύκολο και γευστικό γλυκό είναι και το στρούντελ, ιδιαίτερα δροσερό και πανεύκολο!!

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ ΜΗΛΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/4 ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ
1 KOYTAΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
1/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΥΜΙ
1 ΑΥΓΟ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΝΕΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΗΛΑ, ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΡΥΔΙΑ, ΤΗΝ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ. ΣΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΠΛΑΣΤΗ ΣΤΙΣ "ΡΑΦΕΣ" ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΙΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΜΕ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΑΦΕΙΝΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΥΠΤΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΤΑ 2/3 ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ. ΣΤΟ ΑΛΛΟ 1/3, ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΚΕΝΟ 2 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΗΛΩΝ ΚΑΙ ΖΥΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ 2 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑ, ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΠΛΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΜΕ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΧΑΡΑΣΟΥΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190C ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΑΣ ΓΙΑ 40-45 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου