ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ






       

           ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ









Την συνταγή την έχω δοκιμάσει από αρκετά ζαχαροπλαστεία αυτήν την εποχή της νηστείας και μου αρέσουν ιδιαίτερα, έτσι έψαξα την συνταγή και την βρήκα. Είναι αρκέτα εύκολη με απλά υλικά και πολύ γευστική γιατί όπως έχω ξαναναφέρει δεν είναι υποχρεωτικό η νηστεία να περιλαμβάνει φαγητά άνοστα!! Ελπίζω να την δοκιμάσετε λοιπόν και εσείς..

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
2 ΜΗΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ)
ΚΑΝΕΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΖΥΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ 1/2 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΑΦΟΥ ΠΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ, ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 22 ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΓΕΜΙΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΠΑΧΟΥΣ 1/2 ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΕΜΙΣΗΣ. ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΕΙΝΩΝΤΑΣ ΟΒΑΛ ΣΧΗΜΑ ΣΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ 180C ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

2 σχόλια: