ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Συνεχίζωντας τις νηστίσιμες συνταγές μας, σήμερα το μενού έχει γλώσσες με πατατούλες. Γενικά δεν φτιάχνω συχνά ψάρια και ο λόγος είναι γιατί δεν ξέρω πολλές συνταγές, μετά φοβάμαι οτί δεν θα μου βγουν ωραία στην γεύση και γενικότερα είμαι αρκετά προκατειλημμένη ενώ μου αρέσουν αρκετών ειδών ψάρια!! Αυτή η συνταγή μου άρεσε πάρα πολύ γιατί εκτός του ότι είναι πολύ απλή και γευστική, περιέχει τις πατάτες οπότε δεν χρειάζεται να σκας με το τι θα συνοδέψεις το ψάρι!!!

ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΤΡΙΑ ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ
4 ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
ΧΥΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΑΠΑΛΗ Ή ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
ΡΙΓΑΝΗ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΗΣΗ
ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΡΡΥ (ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ ΚΑΡΡΥ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΙΑΤΑ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙ)
1 ΠΡΕΖΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΣΚΟΝΗ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ, ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΤΡΙΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ. ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 200C ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 20-25 ΛΕΠΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΕΙΨΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΛΑΔΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΚΑΡΡΥ, ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ. ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 20-25 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΟΥ.

TIPS: ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου