ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΜΠΙΤΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΥΜΙ

ΚΕΙΚ ΜΠΙΤΕΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ



Και μόνο που σκέφτομαι αυτό το γλυκό μου τρέχουν τα σάλια.....Σοκολάτα, η υπέρτατη αδυναμία μας, μπίτερ δηλαδή πικρή, ώστε η γλύκα της να μην μας λιγώσει και ρούμι για να την μεθύσουμε!!! Όλα τα σωστά συστατικά για ένα τέλειο γλυκό!!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ:
5 ΑΥΓΑ
180 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
160 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ, ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ
10 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
400 ΜL. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 35%ΛΙΠΑΡΑ
400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΚΑΟ, ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ
70 ML. ΜΕΛΙ
50 ML. ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
200 ML. ΝΕΡΟ
ΧΥΜΟΣ ΑΠΟ 1/2 ΛΕΜΟΝΙ
40 ML. ΜΑΥΡΟ ΡΟΥΜΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ: ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170C. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΤΣΕΡΚΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 22 ΕΚ. ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 30ΛΕΠΤΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΕ 3 ΔΙΣΚΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΜΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΥΜΙ.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:ΣΕ ΤΣΕΡΚΙ ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΑ ΠΛΑΙΝΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 22 ΕΚ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ 1/3 ΤΗΣ ΚΡΕΜΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΑΣΗ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΡΩΜΑ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΟΡΜΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΒΥΘΙΣΕΙ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ.

TIPS: ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου