ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ




Αγαπημένοι μου φίλοι, μετά από πολλές δοκιμές διαφορετικών υλικών βρήκα τον συνδιασμό για τα πιο αφράτα, μαλάκα και υγιεινά μπιφτέκια!!! Θα μου άρεσε να τα δοκιμάσεται, αν και ξέρω ότι ο καθένας σας έχει τα δικά του μυστικά στην κουζίνα!!Παρολ'αυτά εδώ είναι το δικό μου μυστικό!! Εδώ χρησιμοποίησα μόνο μισό κιλό κιμά συνεπώς εσείς διπλασιάστε τις ποσότητες για τον κιμά σας...

ΥΛΙΚΑ:
ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ
4 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ
2 ΜΕΣΑΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΕΤΣΑΠ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
1 ΑΥΓΟ
5-6 ΦΥΛΛΑ ΦΡΕΣΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΥ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
3 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
10 ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
ΜΙΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2-3 ΜΕΣΑΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ, ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ, ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΟΝ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΕΤΑΙ 1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ. ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ  ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΨΙΧΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ. ΖΥΜΩΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΝΑ 20 ΛΕΠΤΟ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ, ΕΝΩ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΗΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ. ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C. ΒΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΤΟΝ ΞΑΝΑΠΛΑΘΕΤΑΙ. ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕΤΡΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΒΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 1 1/2 ΩΡΑ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΨΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 250C ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ!!!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

2 σχόλια:

  1. What a great meal! This looks and sounds delicious. With the help of the translator I've also browsed through some of your earlier posts. I'm so glad I did that. I really like the food and recipes you share with your readers and I'll definitely be back. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thank you very much for your lovely words!!! i'm glad you liked them because i search recipes ,greek and american, in order to find delicious and easy ways to cook a fantastic meal, if you don't understand something please let me know to give you more infos in english!!! have a great day too!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή