ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΚΡΕΠΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙ


Αγαπημένοι μου φίλοι, άργησα να σας γράψω καινούργια συνταγή γιατί σκέφτηκα ότι μετά το Πάσχα όλοι θα θέλανε μερικές μέρες αποχή από το φαγητό!! Σήμερα λοιπόν το μενού έχει κρέπες με τυράκια ογκρατέν, γιατί καλό είναι το κρέας, αλλά μετά από τις κρεπάλες του Πάσχα θέλουμε κάτι διαφορετικό!!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ:
1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΛΑΔΙ
ΑΛΑΤΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 ΦΕΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ
100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΕΜΕΝΤΑΛ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΑΛΑΤΙ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΙΜΑΧΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΜΠΟΛ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΑ ΑΥΓΑ, 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ. Η ΠΡΩΤΗ ΚΡΕΠΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ 2 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ, ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΤΙΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΣΤΑΝΕΣ, ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ! ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 210C. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΑΣΤΑ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΑΙ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ: ΠΡΩΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΩΣΤΕ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ! ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ, ΜΙΑ ΛΟΥΡΙΔΑ ΖΑΜΠΟΝ, ΕΜΕΝΤΑΛ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ ΠΙΠΕΡΙ, ΡΟΛΛΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΥΡΙΜΑΧΟ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 12 ΚΡΕΠΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΑΛΕΙΨΤΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΣΤΕ ΟΣΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΠΕΡΙΣΕΨΕ. ΨΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου