ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ









 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ









Σήμερα σκέφτηκα την εύκολη εναλλακτική μου λύση που είναι το κοτοπουλάκι. Λέω εύκολη γιατί πρώτον λατρεύω το κοτόπουλο, δεύτερον είναι φθηνό και τρίτον γιατί μαγειρεύεται με 1.000 διαφορετικούς τρόπους!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ
ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΕΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΠΡΙΚΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΕΡΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΘΥΜΑΡΙ, ΡΙΓΑΝΙ, ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΠΟΥ ΤΣΙΛΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ,ΤΗΝ ΠΑΠΡΙΚΑ, ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ, ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ. ΑΦΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΩΡΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΒΓΑΛΕΤΕ  ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΚΑΛΥΜΕΝΟ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ. ΡΙΞΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ Ή ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΨΗΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΨΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

TIPS: ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΣΑΛΑΤΑ COLESLAW, ΜΕ ΜΑΡΟΥΛΙ ΛΟΛΑ, ΛΑΧΑΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ, ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ,ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ, ΑΝΙΘΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΛΑΔΙ, ΞΥΔΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ.


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου