ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

CHEESCAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ





        
         CHEESCAKE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ












Παρακολουθώντας τα στατιστικά των αναρτήσεών μου, έχω διαπιστώσει ότι το cheescake είναι πάντα νούμερο ένα στις προτιμήσεις και τις καρδιές σας!!!! Συνεπώς γιατί να μην απογειώσουμε την συνταγή μας προσθέτωντας απλά κουβερτούρα σοκολάτας!!!

ΥΛΙΚΑ:
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ (50% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΚΑΚΑΟ)
5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
4 ΑΥΓΑ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
3/4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ SOUR CREAM (ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΥΠΟΥ CARREFOUR ΣΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ)

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
1 1/2 ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ (ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO)
6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C. ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 23 ΕΚ. ΜΕ ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΗ ΒΑΣΗ. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΕΤΕ ΤΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΕΝΩ ΤΑ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΟΜΕΙΟΜΟΡΦΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΛΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ SOUR CREAM ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΙΩΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΛΑΙ, ΠΑΝΩ ΟΧΙ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΓΙΝΕΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ!!

TIPS: ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ CHEESCAKE ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΣΚΕΤΗ, ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ Ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΗΣΕΤΕ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!

2 σχόλια: