ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑΚΙΑ- 3 ΓΕΥΣΕΙΣ

Άααχ, παγωτάκια...Ποιός δεν θέλει να φάει μέσα στην ζέστη κάτι τόσο δροσερό και γλυκό!!!Λατρεύω τα παγωτά, αλλά τώρα τελευταία με τα γευστικά μου πειράματα ανακάλυψα ότι το σπιτικό παγωτό είναι σκάλες ανώτερο από τα έτοιμα γιατί απλούστατα λείπουν συντηρητικά και υποκατάστατα ουσιών!! Σας βάζω λοιπόν συνταγούλες για 3 γεύσεις παγωτών που για΄μενα αξίζουν τρελά να τις δοκιμάσετε....

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΡΥΔΑΣ:
















ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ (410 ΜL)
1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ BAILEYS
ΛΙΓΟ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΧΤΥΠΑΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ Ή ΣΕ ΤΑΠΕΡ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΑΛΛΟΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΧΤΥΠΗΜΑΤΟΣ 2-3 ΦΟΡΕΣ!!!


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ:


















ΥΛΙΚΑ:
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
3 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ (ΤΩΝ 200 ΓΡ.) ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ (ΩΜΗ ΨΙΧΑ)
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΘΥΜΑΡΙΣΙΟ ΜΕΛΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ Η ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΤΙΚΙΑ!

ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΡΑΟΥΛΑ:


















ΥΛΙΚΑ:
480 ML. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ (15%)
1 1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
115 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ (ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
3 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ
130 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
160 ML. ΠΟΥΡΕΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ (ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΦΡΙΖΕΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΦΡΑΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΛΙΓΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΑΣ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΞΕΡ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΕΙ!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!















4 σχόλια:

  1. Looks wonderful. I do agree that homemade icecream is much more superior than store bought.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i'm so excited with homemade ice cream that i will make some more experiments in the kitchen and i will return with more flavours especially with fresh summer fruits!!!!

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ΕΡΗ ΜΟΥ, ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΑΝ!!!! ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ!!!

      Διαγραφή