ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΜΕΛΩΜΕΝΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΜΕΛΩΜΕΝΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ



Αφήνωντας για λίγο τα δροσερά παγωτάκια, σας συμβουλεύω να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή μου γιατί ο συνδιασμός του χοιρινού με το μέλι,πορτοκάλι και όλα αυτά είναι γνωστό ότι παράγει ένα θεαματικό αποτέλεσμα!!! Επειδή εμένα μου αρέσει και η κινέζικη κουζίνα τα γλυκόξινα είναι σίγουρα μέσα στις γεύσεις μου. Ελπίζω να κάνετε και εσείς μια δοκιμή!!

ΥΛΙΚΑ:
700 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΝΣΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΑΛΟ ΑΚΟΠΗ
4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΥΜΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΛΛΙΑΝΔΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΘΥΜΑΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΓΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΕΛΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 160C. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 1 1/2 ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ. ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ, ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΕΙ, ΕΝΩ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ 1 1/2 ΩΡΑ. ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΨΗΣΙΜΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΛΙΩΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΟΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΟΥΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Ωρε μάνα μου αγαπημένα μπαχάρια!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΡΕΑΤΑΚΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή