ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ (SHEPHERD'S PIE)









                  SHEPHERD'S PIE







Μια συνταγή παραδοσιακά αγγλική, που όμως ταιριάζει κατά την γνώμη μου γευστικά πάρα πολλύ και στα ελληνικά μας γούστα! Τα περιεχόμενα της πίτας είναι φρέσκα λαχανικά, πουρές πατάτας, κιμάς και μπόλικα κίτρινα τυράκια!! Μπαίνω σε πολλά ξένα μπλογκς και βλέπω ότι χρόνο με τον χρόνο η ελληνική κουζίνα καθιερώνεται κυρίως δε στην Αμερική, και σε όλη την Ευρώπη φυσικά! Οπότε γιατί να μην γνωριστούμε και εμείς με τις γεύσεις τους!?!!
* (Η συνταγή αυτή είναι παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής γιατί αντί για κιμά χρησιμοποιώ κονσέρβα ζαμπόν και αυτό γιατί μου αρέσει στο μπλογκ μου να δίνω πιο γρήγορες και εύκολες λύσεις. Φυσικά όσοι θέλετε την παραδοσιακή συνταγή δεν έχετε παρά να φτιάξετε την κλασσική συνταγή του κιμά που βάζετε στα μακαρόνια και να αντικαταστήσετε με το ζαμπόν!!!)

ΥΛΙΚΑ: (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΖΑΜΠΟΝΑΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
500ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ(ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΑΡΑΚΑ,ΠΙΠΕΡΙΑ,ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ,ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ)
1 ΠΑΚΕΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 ΜΕΤΡΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥΡΕ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ(ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ)
1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΑΛΤΣΑ WORCESTERSHIRE

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C. ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΜΠΟΝ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ WORCESTERSHIRE ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΖΩΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΕΙΩΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΘΕΤΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΞΤΕ 3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου