ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΑIOLI

ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ


































Ακούγωντας την συνταγή σκορδόψωμα μπορεί κάποιος να πει ότι δεν είναι τίποτα το δύσκολο ή το ιδιαίτερο και εγώ θα απαντήσω ότι ο καθένας έχει την αποψή του αλλά προσωπικά διαφωνώ για τους εξής λόγους: πρώτον θεωρώ ότι αυτή η συνταγή έχει την πιο σωστή ποσότητα σκόρδου, ούτε να σου μένει η σκορδίλα, αλλά να καταλαβαίνεις και την γεύση αυτού που τρώς και δεύτερον γιατί η συνταγή περιέχει μια σάλτσα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μαγιονέζα σκόρδου ή αλλιώς ως aioli. Επειδή την διάβασα από αμερικάνικο μπλογκ δεν μπορεί να μεταφραστεί αλλιώς η σάλτσα aioli, αλλά δεν χρειάζονται ταμπέλες όταν μιλάει η γεύση!!!!!

ΥΛΙΚΑ: (ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΜΙΑ ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΓΙΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
ΜΙΑ ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΡΔΟΨΩΜΑ:
MIA ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΠΑΓΚΕΤΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ (Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΚΟΠΗΣ ΣΑΣ ΠΙΕΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΣΑΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ. ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΙΕΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΙ ΣΑΣ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ. ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΙΕΖΕΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΠΟΥΡΕΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ. ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΡΕΜΩΔΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΣΑΝ ΚΙΤΡΙΝΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ. ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΧΕΙΡΟΣ ΣΕ  ΧΑΜΗΛΗ ΕΝΤΑΣΗ! ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΑΛΕΙΦΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΦΡΕΣΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΜΑΣ. ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΔΥΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 230C ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΡΟΥΣΤΑ ΧΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΗ! ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟΝ ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑ!!

TIPS: ΑΥΤΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΨΑΡΙΚΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Καλως σε βρήκα Συνταγούλα! Ειμαι η Ερη και ελπίζω να τα λέμε! Τα λατρέυω τα σκορδοψωμα με σαλατούλα όπως λες είναι τέλεια!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΟΥ!! ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΗΜΕΡΑ!!!

      Διαγραφή