ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ





    ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ











Σήμερα ο αέρας φυσάει αλα ιταλικά!! Πόσο θα ήθελα να πάω ένα ταξιδάκι στην Ιταλία...Έτσι λοιπόν για να νιώσω έστω και λίγο ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο μου, αποφάσισα σήμερα να δοκιμάσω την συνταγή για πανακότα με σάλτσα φράουλας!! Όπως στις περισσότερες συνταγές του μπλογκ μου, υπάρχει μίξη της συνταγής και από το foodwishes και από τις συνταγές της παρέας. Το γλυκό αυτό είναι πανεύκολο, πολύ δροσερό, πολύ καλοκαιρινό και σίγουρα εντυπωσιάζει όποιον δεν έχει ασχοληθεί πολύ με το άθλημα της μαγειρικής!!

ΥΛΙΚΑ:

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ:
7 ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ
600 ML. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
400 ML. ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
1/3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΑΟΥΛΑ:
2 ΚΟΥΠΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ ΤΟΥΣ
1/3 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ ΔΙΑΛΛΥΜΕΝΟ ΣΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑ ΝΕΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ:
ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ΣΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΟ ΓΑΛΑ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΤΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ. ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΙ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ Ή ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:
ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΑΣ, ΠΛΥΜΜΕΝΕΣ, ΣΤΕΓΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΤΣΑΝΙΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 15 ΛΕΠΤΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΛΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΝΦΛΑΟΥΕΡ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΙΟ ΠΗΧΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥΡΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΒΑΖΑΚΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΜΑΣ!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!



4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο γλυκό! Και με τις φράουλες που λατρεύω, ακόμη καλύτερο!
    Καλώς σε βρήκα!
    Καλή εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. poli oraio kai poli kalokairino!!! kali kai glikia evdomada kai se'sena!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ όμορφο και εντυπωσιακό το γλυκό σου Συνταγούλα!
    Οι φράουλες είναι νόστιμες και γίνονται υπέροχα γλυκά.

    Καλώς σε βρήκα.
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. latrevo tis fraoules kai moy aresei poli kai otidipote kremodes, opote pistevo o sindiasmos toys einai teleios!! s'efxaristo poy me episkeftikes, na exeis ena iperoxo vradi!!!!!

      Διαγραφή