ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


















  ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΡΕΣΚΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ










Σήμερα ο καιρός είναι βροχερός και πολλοί μελαγχολήσατε ότι τελικά το καλοκαίρι δεν μπήκε για τα καλά στην ζωή μας! Εγώ όμως είμαι εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι η φύση μας έχει δώσει τα εποχιακά φρούτα για να μας διασφαλίσει το πέρασμα από τον χειμώνα στην άνοιξη, και ποιο φρούτο είναι ωραιότερο από τις φράουλες?? Μην ανησυχείται θα ανεβάζω συνταγές με όλα τα φρούτα, αυτό το κέικ όμως από την στιγμή που το είδα σε συνταγή έπρεπε να το φτιάξω και να γευτώ την υπέροχη αφράτη γεύση του γιατί είναι απλά υπέροχο!!! Και μόνο από την φωτογραφία πιστεύω οτι θα θελήσετε σίγουρα να το δοκιμάσετε!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
2/3 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
3/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΤΥΠΟΥ LURPAK)
1 1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ
4 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΠΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΦΕΤΕΣ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 175C ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΩΣΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΓΙΑ ΚΕΙΚ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ, ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΒΟΛΟΙ. ΡΙΞΤΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΑΙΟ ΜΠΟΛ ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ. ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ. Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΟΜΕΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΒΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ, ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΓΙΑ 45-50 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΗ. ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΥΣΤΕΡΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΣΧΑΡΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΤΕ ΤΟ!!!!

TIPS: ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ Ή ΜΕ ΣΑΝΤΥΓΙ!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται πραγματικά υπέροχο, φουσκωτό και πολύ όμορφο χρωματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kai ksefevgei kata tin gnomi mou apo ta sinithismena me sokolata i vanilia, einai poli oraia sintagi!!!! dokimase tin!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έφτιαξες παιδάκι μου, τι υπέροχες φωτογραφίες είναι αυτές, φανταστικό το κεκάκι!!! Φιλάκια πολλά καλό ΣΚ Συνταγούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. efxaristo gia ta kala sou logia!!!! kalo kai dimiourgiko sk kai se'sena!!! elpizo na dokimaseis na to ftiakseis kai esy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω τις φράουλες οπότε, λάτρεψα και το κεϊκ σου...
    Καλό Σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. einai kai emena ena apo ta poli agapimena mou froyta!!! xairomai pou sou arese!!! efxomai kalo kai dimiourtgiko sk!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή