ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΥΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΥΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


Καλημέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες!! Σήμερα θα ανεβάσω μια συνταγή που έψαχνα καιρό, και έκανα πολλές δοκιμές για μπαχαρικά και ποσότητες!! Τελικά νομίζω ότι βρήκα αυτή που εμένα μου κάνει νόημα για τα γευστικά μου γούστα!! Το κεμπάπ, στην ουσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από μακρόστενα μπιφτέκια, αλλά κατά την γνώμη μου το ξεχωριστό τους στοιχείο έγγειται στα μπαχάρια που έχει...Κάντε μια δοκιμή και πείτε μου αν σας άρεσαν!!

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ:

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
3 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ή 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΣΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑΣ ΚΕΤΣΑΠ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
2 ΑΥΓΑ ΜΕΤΡΙΑ
ΑΛΑΤΑΚΙ (ΜΠΟΛΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΛΛΑ ΑΥΞΟΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΒΑΣΗ ΓΟΥΣΤΟΥ)
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΑΧΑΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΥΜΙΝΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΤΑΝΤΟΥΡΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:

ΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ
1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΜΑ, ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ Ή ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΕΛΟΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΖΥΜΩΜΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ. ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ. ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΕΧΕΙ ΠΗΞΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΔΥΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΖΕΣΤΗ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΤΩΡΑ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ ΠΟΙΚΙΛΛΕΙ. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ Ή ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΙΕΡΑ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΨΗΣΤΙΕΡΑ-ΜΑΝΤΕΜΙ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ! ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ, ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΠΛΑΘΕΤΕ ΣΕ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΣΕ ΞΥΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ. ΟΤΑΝ ΣΦΙΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 12-13 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΠΙΤΟΥΛΕΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ, ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ!!!

TIPS: ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΣΑΣ!! ΤΟ ΤΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΡΑΜ ΜΑΣΑΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΗΤΑΝ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!

6 σχόλια:

  1. Τι έφτιαξες πάλι, λοιπόν αυτο με την πιπεριά μέσα στον κιμά πρέπει να το δοκιμάσω οπωσδήποτε, το έχω δει κ αλλού κ μου κίνησε τον ενθουσιασμό.
    Καλό ΣΚ Συνταγούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai i piperia kai i psilokommeni ntomata akoma dinoun mia diaforetiki gefsi stoys kimades!!! kalo sk kai se'sena kali mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι απο τις αγαπημενες μου,αν κι επειδη τα στομαχια μας ειναι ευαισθητα,την κανω με λιγότερα μπαχαρικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ego eftiaksa afto ton vezouvio to Pasxa kai dn efaga kreas gia 4 meres apo to varos, alla opos kai na to kaneis, an to ftiaxneis mia stis toses aksizei o metepeita stomaxoponos!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωπω... αχ και να το είχα τώρα εδώ μπροστά μου το πιάτο...
    Τέλειο!!! Μπράβο!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή