ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη, 22 Μαΐου 2012

ΜΠΥΡΟΜΕΖΕΔΕΣ

Σήμερα έχουμε και ωραία μέρα και φαντάζομαι θα ακολουθήσει μια ακόμη ωραιότερη νύχτα! Γιατί λοιπόν να μην την εκμεταλλευτούμε προσκαλώντας τους φίλους μας για μια μπυρίτσα??Σωστά??Σωστά!! Και τι καλύτερο από μια πιατέλα με μεζεδάκια που θα συνοδέψουν την μπυρίτσα μας!!!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

















ΥΛΙΚΑ: 
1 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΡΥΦΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
2 ΑΥΓΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΧΛΩΡΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ (ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ 1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΑΛΕΤΑ Ή ΑΛΕΥΡΙ)
ΦΡΕΣΚΟ ΔΥΟΣΜΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΙΘΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΞΥΣΤΗ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΡΟΥΝΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΥΡΕ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΕΤΑ, ΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΣΙΜΙΔΓΑΛΙ, ΜΠΕΙΚΙΝ, ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟ. ΥΣΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ. ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ. ΤΑ ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΑΚΙ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ! (ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΠΥΡΟΜΕΖΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟΣ ΔΕΝ ΠΟΛΥΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!!) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΑΤΗΣΕΙ, ΟΤΑΝ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΔΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΙΟΥ ΑΝ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΛΛΥΘΕΙ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ, ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΡΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΕΦΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ!! ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ:


ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ















ΥΛΙΚΑ:
5 ΩΡΙΜΕΣ ΚΑΙ ΣΦΙΧΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΟΣ ΔΥΟΣΜΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΡΙΓΑΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΑΥΓΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ 3 ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ. ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΡΥΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ. ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΑΚΙ, ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΣΦΙΞΟΥΝ. ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ.

ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ: 

ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ















ΥΛΙΚΑ:
500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΠΟΦΛΕΙΩΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
5 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΚΑΡΡΥ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ
ΕΝΑ ΣΦΗΝΑΚΙ ΟΥΖΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΡΙΞΕΙ ΣΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΑΦΟΥ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΑ 250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΡΙΔΑΣ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΚΑ, ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ. ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ.ΕΝΩΝΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΖΟ. ΤΑ ΠΛΑΘΩ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑΚΙΑ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΣΕ ΚΑΦΤΟ ΛΑΔΙ!!

TIPS: ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΑΤΡΕΨΟΥΝ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!


4 σχόλια: