ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Δυστυχώς ή και ευτυχώς έχω ακόμα ένα ρημαδομάθημα για πτυχίο οπότε αυτές τις μέρες έχω τρελαθεί στο διάβασμα, γι'αυτό απείχα λίγο από το μπλογκάκι μου και την κουζίνα!! Όμως χθές μεγαλούργησα, και θέλω να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου επί του αντικειμένου και σε'σας!! Ξέρω έπεσε πολύ κολοκύθι, αλλά αν με ρωτήσεις ποια είναι η αγαπημένη μου πίτα θα σου πω η κολοκυθοτυρόπιτα, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να φάω κολοκύθι και φέτα!!! Είναι αγαπημένη μου συνταγή που μου έμαθε η νονά μου και εγώ πρόσθεσα κάποιες πινελιές.. Αξίζει να την φτιάξετε μια Κυριακή γιατί σε απαλλάσει από την μαγειρική μετά για τουλάχιστον δυο μέρες (εξαρτάται τα άτομα και η πείνα) και σίγουρα είναι ένας κρυμμένος άσσος για τραπέζια γιατί είναι αγαπημένο ορεκτικό όπως και να το κάνεις!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η φωτογραφική μου εκοιμήθει γιατί ήταν και μιας κάποιας ηλικίας οπότε οι φωτογραφίες είναι από το κινητό μου.....






             ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΥΡΟΠΙΤΑ











ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΙΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ (12 ΠΕΡΙΠΟΥ)
ΜΙΣΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟ ΦΡΕΣΚΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ
230 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
2 ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΚΑΙ 1 ΚΡΟΚΟ
ΛΑΔΙ
7 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ
ΣΟΥΣΑΜΙ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΟΥΣΑΜΟΦΑΓΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥΣ. ΠΛΕΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ. ΤΑ ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΗΤΟ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΕΖΕΣ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΡΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ. ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ 6-7 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ-ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΟΣΗ ΩΡΑ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ ΙΣΑ ΙΣΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΦΕΤΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΔΥΟΣΜΟ, ΤΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΑΥΓΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ. ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΝΙΘΟ ΚΑΙ 1-2 ΠΡΕΖΕΣ ΑΛΑΤΙ (ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ) ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ. ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΑΣ. ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΤΑΨΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ. ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΡΩΤΟΝ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΟΥ ΕΙΧΕ 7-8 ΦΥΛΛΑ ΟΠΟΤΕ ΒΑΖΩ 4 ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΗΝ ΤΣΙΓΚΟΥΝΕΥΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΛΑΔΩΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟ ΡΟΥΦΑΝΕ ΟΛΟ. ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΙΤΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΑΜΕΝΗ. ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΩ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΦΥΛΛΑ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΩ ΤΑ ΑΛΛΑ 4 ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΞΕΧΟΥΣΕΣ ΑΚΡΕΣ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΡΑΝΤΙΖΩ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΟΥ 3 ΚΑΘΕΤΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ. ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΧΡΩΜΑ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου