ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

BOEUF BOURGUIGNON Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΚΔΟΧΗ

ΣΤΙΦΑΔΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Αν διαβάσει αυτή την συνταγή ο κολλητός μου σίγουρα θα πεθάνει στα γέλια, γιατί κριτικάρουμε τις καραγκουρμέ συνταγές, ειδικά όταν παρουσιάζονται από πρόσωπα που υιοθετούν αυτό το στυλ για να εντυπωσιάσουν και όχι γιατί τους αρέσει πραγματικά!!Το δικό μου moto είναι: η απλότητα εντυπωσιάζει 1000 φορές παραπάνω από την υπερβολή....Είδα τις προάλλες την υπέροχη ταινία "Julie and Julia" και αυτό το πιάτο ήταν μια από τις συνταγές της πρωταγωνίστριας. Το συγκεκριμένο γαλλικό πιάτο είναι ένα πεντανόστιμο στιφάδο με βοδινό κρέας με καρότα, μπέικον, κρεμύδια και κόκκινο κρασί. Φυσικά ο τρόπος παρασκευής του είναι που το κάνει τόσο νόστιμο, αλλά και τόσο υπερβολικά μπελαλίδικος. Οπότε κάντε μια δοκιμή στον τρόπο μου, και το αποτέλεσμα θα το δείτε μόνοι σας!!

ΥΛΙΚΑ:
170 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1,12 ΚΙΛΟ ΑΠΑΧΟ ΒΟΔΙΝΟ ΚΡΕΑΣ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ 5 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ
1 ΚΑΡΟΤΟ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕ ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΣΤΕΓΝΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΔΙΝΟΥ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΟΥ ΣΩΤΑΡΑΤΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΑΣΤΡΑ. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΙ ΑΦΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΥΟ ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΡΙΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ Η ΑΛΚΟΟΛΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ. ΣΕ ΦΟΥΡΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΙ ΣΤΟΥΣ 220C ΒΑΛΤΕ ΓΙΑ 4 ΛΕΠΤΑ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΝΑ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΓΑΛΤΕ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟΥΣ 180C. ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΨΗΣΤΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ 2 1/2 ΩΡΕΣ. ΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΖΩΜΟ ΒΟΔΙΝΟΥ. ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Η ΣΑΛΤΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΧΤΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΞΕΡΗ!

TIPS: ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΑΥΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο το φαγητό σου!!!!
    Μου άνοιξες την όρεξη βραδυάτικο!!!
    Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. parolo mou den m'aresoyn ta gourme piata, einai ena poli oraio piato pou aksizei na ftiakseis gia ena oraio deipno!!!!!! na'sai kala!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή