ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΤΟΥΡΛΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ



Τόσες μέρες βλέπαμε φαγητά από άλλες χώρες, σήμερα όμως θα φάμε κάτι που είναι παραδοσιακά ελληνικό και το φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές ειδικά τώρα το καλοκαίρι!! Γενικά έχω ένα θέμα με τις μελιτζάνες, η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολυαρέσουν, αλλά όταν έρχετε η σειρά για παπουτσάκια ή τουρλού, τότε ξεχνάω τις παραξενειές μου και βουτάω στην σαλτσούλα με φρέσκο ψωμάκι!!

ΥΛΙΚΑ:
3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
4 ΦΡΕΣΚΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
ΜΠΟΛΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ
3-4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1/2 ΚΙΛΟ ΦΕΤΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΡΙΓΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΑΣ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ, ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΓΑΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΤΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΓΚΡΙΛΙΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΕΣ, ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΡΑΡΕΤΕ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΕΥΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ. ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΒΑΡΙΟΜΟΥΝ ΝΑ ΠΛΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΣΚΕΥΗ ΣΩΤΑΡΙΣΑ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΛΙΕΡΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΜΑΙ ΦΟΡΤΙΚΗ ΕΣΕΙΣ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ! ΤΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ.ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 220C ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΖΟΥΜΙ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΥΓΡΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΡΕΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ. ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΓΥΡΝΑΩ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΩ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ 180C. ΨΗΝΩ ΜΕΧΡΙ Η ΦΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΕΤΑ!

ΥΓ: ΤΟ ΤΟΥΡΛΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου