ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

MAC AND CHEESE

Σήμερα είναι η μέρα ενός πανεύκολου, παραδοσιακού αμερικάνικου πιάτου, με πολλές θερμίδες δυστυχώς, αλλά que sera, sera δηλαδή ότι είναι να γίνει, ας γίνει!! Φτιάχνουμε αυτό το φαγητό μια φορά στις τόσες οπότε,μην σκάτε, απολαύστε το πιάτο χωρίς ενοχές. Συμβουλευόμενη τις πηγές μου θα σας γράψω 2 εκδοχές, την βασική και την έξτρα τραγανή για να έχετε να διαλέξετε!!!

ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:




ΜΑC AND CHEESE






























ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΡΑΛΑΚΙ
3-4 ΚΟΥΠΕΣ ΜΙΞ ΤΥΡΙΩΝ ΟΠΩΣ: ΤΣΕΝΤΑΡ, ΓΚΟΥΝΤΑ, ΓΚΡΙΓΙΕΡ, ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ Ή ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1/8 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΛΕΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΑΛΤΣΑ WORCESTERSIRE
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑL DENTE. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΑΦΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΙΤΣΙΡΙΖΕΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ,  ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΩΠΟΙΗΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ. ΤΟΝΙΖΩ ΠΑΝΤΑ ΚΡΥΟ ΓΑΛΑ, ΣΕ ΖΕΣΤΗ ΠΑΣΤΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ, ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΧΩΡΙΣ ΣΒΟΛΙΑΣΜΑ! ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ WORCESTERSHIRE ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 8 ΛΕΠΤΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΙΒΩ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΞΕΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ 3/4 ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ. ΣΕ ΠΥΡΕΞ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ, ΡΙΧΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΠΟΥ ΦΥΛΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ. (ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΡΙΨΑ ΤΗΝ ΨΙΧΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ) ΤΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΜΑΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΥΡΕΞ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 204C ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΑΣ!!


ΕΞΤΡΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ:


ΜAC AND CHEESE Η ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΚΔΟΧΗ
















ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΞΕΡΟ ΘΥΜΑΡΙ
1/4 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
1 ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΕ ΣΚΟΝΗ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ:
370 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΣΕΝΤΑΡ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΡΟΥΣΤΑ:
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ME ΓΕΥΣΗ ΤΣΕΝΤΑΡ (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ LAYS ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ ΚΑΙ SOUR CREAM), 35 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΦΤΙΑΧΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΤΣΕΝΤΑΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΟΥ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΤΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΠΟΛΥΜΠΑΓΚ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΧΙ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΟΥΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ,ΑΛΛΑ ΜΕΣΑΙΑ ΤΡΙΜΜΑΤΑ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΨΩΜΙΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΩ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΣΟΥΝ. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΚΙΤΡΙΝΑ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΣΤΑΝΑ. ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΕΝΩΝΩ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ(ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΟΡΑΛΑΚΙ) ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΕΜΑΓΙΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΣΟΥΦΛΕ. ΡΙΧΝΩ 1-2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΞΤΡΑ ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!








2 σχόλια:

  1. Την έχω κάνει αυτήν την συνταγή!!! Υπέροχη!!!!! Μπράβο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή