ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012

ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ


Η στιγμή που όλοι περιμένατε ή μάλλον περίμενα εγώ! Τιραμισού, ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά γιατί απλούστατα ο συνδιασμός του καφέ με την σοκολάτα και της κρέμας τυριού είναι απλά ακαταμάχητος!! Έψαχνα καιρό την τελειότερη συνταγή για τιραμισού και την βρήκα, ούτε πολλύ μπελαλίδικη ούτε και μια γραμμή συνταγή...Εύχομαι να την δοκιμάσετε όλοι και σκέφτομαι σοβαρά να την φτιάξω για την γιορτή μου τον Ιούλιο, πείτε μου και εσείς γνώμες!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ)
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΑΦΕ Ή ΝΕΣΚΑΦΕ Ή 1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΕΣΠΡΕΣΣΟ
1 ΣΦΗΝΟΠΟΤΗΡΟ ΚΟΝΙΑΚ Ή KAHLUA 'H BAILEYS Ή 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΓΛΥΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ (ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ)
500 ΜΛ. ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΥΓΙ ΕΡΜΟΛ Ή ΜΟΡΦΑΤ
500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ Ή ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
3/4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
KAKAO (ΠΙΚΡΟ) ΣΕ ΣΚΟΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ. ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΑΝΤΥΓΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΦΙΞΕΙ ΠΟΛΛΥ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΑΣ. ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΜΕ ΣΟΥΣΤΑ(ΠΟΥ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΝΑ) ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΟΥΤΥΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΦΕ-ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΑ ΣΤΑ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΜΑΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ Ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ, ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΓΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣ. ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ Ή ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑΣ. ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΥΦΗ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Oh..stop tempting me with this! I never get tired of tiramisu!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. i'm sorry but i can't help it!!! it's so delecious so i had to share it with you!!!! ;-)

      Διαγραφή
  2. Ε εντάξει... άχταριστή!!! Μπράβοοοο!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. xaxaxa na'sai kala eleni mou!!! to tiramisou einai anamfivola kommati tou kalokairioy, opote efxomai na tin dokimaseis kai esu tn sintagi mou!!! filia!!!

      Διαγραφή