ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

TΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΦΡΙΚΑΣΕ













        ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ





Αγαπημένοι φίλοι μου, δυστυχώς με τα διαβάσματα δεν προλαβαίνω να γράφω συχνά αυτές τις ημέρες, αλλά σήμερα φτιάξαμε ένα πολλύ ωραίο φαγητό που είναι εναλλαγή όπως λέω και στον τίτλο του παραδοσιακού φρικασέ. Γενικότερα η οικογένεια μου και εγώ δεν είμαστε ιδιαίτερα λάτρεις του αρνιού οπότε έχουμε βρει έναν πιο εύκολο τρόπο και λίγο πολύ κομμένο στα μέτρα μας, για να απολαμβάνουμε το συγκεκριμένο έδεσμα!! Ελπίζω να σας αρέσει και να κάνετε μια δοκιμή!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ Ή 4-5 ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ
4-5 ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΙΘΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
5-6 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
ΜΙΣΗ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ,ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ
ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΣ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΙΛΟΚΟΨΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΜΠΟΥΚΙΕΣ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ, ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΡΟΔΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΣ. ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΖΟΥΜΙ, ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΚΟΜΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ-ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΑΣΤΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3-4 ΛΕΠΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΚΡΥΟΥ ΖΩΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΜΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΗΖΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΝΙΘΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΣΟ ΝΕΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΜΑΣ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ. ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ ΟΠΟΤΕ ΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ, ΕΣΕΙΣ ΡΙΞΤΕ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΠΡΟΤΕΙΜΑΤΕ!!

TIPS: ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΕΜΟΝΙ, ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΥΓΟΚΟΨΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΙΑΤΟ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΚΙ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου