ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ (CHICKEN PARMESAN)






  ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια έξτρα σπέσιαλ συνταγή που διάβασα στο μπλογκ του αγαπημένου μου chef john, και είναι παραλλαγή της παραδοσιακής αμερικάνικης συνταγής. Δεν ξέρω για'σας αλλά στην κατάψυξη μου πάντα υπάρχει στήθος κοτόπουλου, οπότε αν έχω επισκέπτες για φαγητό και λίγο χρόνο στην διάθεσή μου επιλέγω την εύκολη λύση που είναι διάφορα πιάτα με κοτόπουλο! Αυτή λοιπόν η συνταγή είναι η πλέον πιο ξελασποτική για τέτοιου είδους στιγμές, που θέλετε να εντυπωσιάσετε αλλά ταυτόχρονα να μην περάσετε και όλο σας το πρωινό στην κουζίνα!!

ΥΛΙΚΑ:
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
6 ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΣΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΕΤΟΙΜΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ)
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
230 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
114 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
142 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ Ή ΑΠΛΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΕΝΑ ΕΜΑΓΙΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟ ΑΠΛΩΝΕΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΥΚΟΒΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΗΘΟΙ ΣΑΣ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΙΣ 2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑΣ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΑΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΘΕΙ ΟΛΗ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΥΡΙΩΝ ΜΑΣ. ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 177C ΨΗΣΤΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ-ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!


2 σχόλια:

  1. Μιαμ μιαμ!!!!!! Λατρεύω την παρμαζάνα!!!!!!!!!
    Τέλειοοο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to asteio m'ayto to fagito einai oti eno legete kotopoulo me parmezana stin ousia to vasiko sistatiko toy einai i motsarela!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή