ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ (CHINNAMON ROLLS)


ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ




Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα ανεβάζω μια συνταγή που ήθελα να σας παρουσιάσω εδώ και πάρα πολλύ καιρό, αλλά έπρεπε να βρω αυτή ακριβώς την συνταγή...Ήθελα τέλειες αναλογίες, όχι μπελαλίδικη διαδικασία και τέλειο γλάσο. Δυστυχώς σήμερα ήθελα να τα φτιάξω για να σας δείξω τις δικές μου φωτογραφίες αλλά δεν έχω ούτε το σωματικό, ούτε το ψυχικό κουράγιο για κάτι τέτοιο. Παρόλ'αυτά ήταν κρίμα να μην σας δώσω αυτήν την τέλεια συνταγή, οπότε σας υπόσχομαι σύντομα να ανεβάσω και δικές μου φωτογραφίες. Η συνταγή προέρχεται απο το foodbuzz http://www.foodbuzz.com/blogs/5433235-cinnamon-rolls (αυτό είναι το blog) και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες η κυρία έχει φτιάξει τα δικά της ρολλά σε χυτοσίδηρο τηγάνι (πρέπει να πάω να αγοράσω οπωσδήποτε ένα και ξέρετε τους λόγους από την ανάρτησή μου για τα μαγειρικά σκεύοι)!!! Ελπίζω να την δοκιμάσετε και όπως σας υποσχέθηκα σύντομα θα έχετε τις δικές μου photos!!!!!

ΓΙΑ 12 ΡΟΛΛΑ
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ (ΛΕΥΚΗ)
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ (ΕΓΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΒΙΤΑΜ CULINESSE)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
2 ΑΥΓΑ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΑΠΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
2 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
1 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ (200ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ)
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΥΜΗ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΔΙΑΛΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΣΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΙΑ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΑΛΕΥΡΩΣΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ. ΜΟΛΙΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΜΑΛΑΚΗ ΤΗΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΣΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΑΖΑ ΤΗΣ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Η ΖΥΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΛΑΦΡΑ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΖΩ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ. ΑΡΧΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΓΩ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 53 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ 4Ο ΠΛΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΧΟΣ ΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΔΑΧΤΥΛΟ. ΜΟΛΙΣ ΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΡΙΧΝΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΗΜΙΛΙΩΜΕΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΝΑΜΕΜΥΓΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΡΟΛΛΑΡΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΦΤΕΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΟΒΩ ΣΕ 12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΡΟΛΛΟ ΜΟΥ. ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΟΥ. ΨΗΝΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΕΛΟΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΤΑ ΡΟΛΛΑ ΜΑΣ ΒΓΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΣΤΕ ΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ!!!!



2 σχόλια: