ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

ΠΕΡΙΣΣΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΡΥΖΙ

Γνωρίζωντας μέχρι τώρα το οικονομικό μυαλό σας, ξέρω ότι δεν πρόκειτε ποτέ να πετάξετε φαγητό, γιατί είμαι σίγουρη ότι αν το κάνετε με κάποιον τρόπο η Μέρκελ θα το μάθει και θα αυξήσει τα χαράτσια!!! Κλασσικό περίσσευμα στο σπίτι μου είναι πάντα το ρύζι, δεν ξέρω γιατί αλλά συνηθίζουμε να φτιάχνουμε έναν τόνο ρύζι που σίγουρα θα μείνουν 2 κούπες, χωρίς να ξέρουμε τι θα το κάνουμε....Ε, λοιπόν αν έχει συμβεί και σε'σας, έχω κάποιες ωραίες ιδέες να φτιάξετε από απλό λευκό ρύζι 3 καινούργια πιάτα!!!Ελπίζω να σας αρέσουν....

Κινέζικο τηγανιτό ρύζι με αυγό 

















ΥΛΙΚΑ:

2 ΚΟΥΠΕΣ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΡΥΖΙ (ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ)
4 ΑΥΓΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΡΑΚΑ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ
1 ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΦΡΕΣΚΟ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΡΡΥ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΓΙΑ
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΑΦΙ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΗΝ ΣΟΓΙΑ, ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ!! ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!

ΤΙPS: ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΤΕ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ Ή ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Ή ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ!!

Ρυζοκροκέτες 




























ΥΛΙΚΑ:
ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ (0,75kg.) ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ, ΒΡΑΣΜΕΝΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΓΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΓΙΑ 15-20 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΧΥΤΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ. ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ. ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑΔΙΑ, ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΡΙΜΜΑΤΑ, ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ Ή ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ. ΜΕΤΑ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΥΜΕ ΤΑ ΓΛΥΚΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ, ΤΗΝ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ, ΤΑ ΑΥΓΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ, ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΩΡΑ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΡΥΖΟΜΠΑΛΕΣ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ. ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΚΑΦΕ ΧΡΩΜΑ!!


Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και λουκάνικα











ΥΛΙΚΑ:
6 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΡΥΖΙ
4 ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ,ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΔΥΟΣΜΟΣ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ ΞΕΡΗ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ 1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΘΕΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ. ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ Η ΑΛΚΟΟΛΗ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ. ΒΡΑΖΕΤΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΚΟΒΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΩΝ ΠΙΠΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΣΠΟΡΙΑ. ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ. ΤΥΛΙΓΕΤΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΨΗΝΕΤΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ!!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου