ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΤΑΥΛΑΝΔΕΖΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ


Αγαπημένοι μου φίλοι, αυτές τις μέρες έλειπα για διακοπές και γι'αυτό απείχα από το blog μου! Σήμερα σας παρουσιάζω μια τέλεια συνταγή για ρυζόγαλο την οποία είδα στην εκπομπή του Gordon Ramsay και στο blog του chef john και παρότι ξεφεύγει από το παραδοσιακό ελληνικό ρυζόγαλο, έχει μια πολύ λεπτή και φίνα γεύση!!! Ελπίζω να την δοκιμάσετε!!!



(ΓΙΑ 4 ΜΠΟΛΑΚΙΑ)
ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΡΥΖΙ ΑΜΠΡΟΡΙΟ Ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ
2 3/4 - 3 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ
1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΗ ΖΑΧΑΡΗ
1/8 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΚΡΟΚΟΣ ΑΥΓΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΣ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ:  1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΝΓΚΟ
                                 ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟ
                                 ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ,ΚΑΝΕΛΑ,ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΚΑΙ    ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΑΡΑΘΟΥ
           
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:    
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΥΔΡΑΤΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΖΕΣΤΟ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΙΩΣΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΩΜΑ, ΑΠΛΑ ΝΑ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΑΣ. ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 1 ΛΕΠΤΟ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΞΑΝΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΡΥΖΟΤΟ. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΕΙΩΘΕΙ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΗΧΤΟΣ ΡΥΖΕΝΙΟΣ ΧΥΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΩ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ, ΑΦΑΙΡΩ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΜΠΟΛΑΚΙΑ, ΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΨΤΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΙΞΤΕ ΤO ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ.TEΛΟΣ ΒΓΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΣΧΟΛΕΜΟΝΟΥ!          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου