ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ


ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ


Το ότι ανεβάζω σήμερα αυτή την συνταγή μπορεί να μην είναι και τόσο τυχαίο..Ίσως επηρρεασμένη από την χθεσινή κουβέντα που είχα για το άνοιγμα ενός φούρνου, ένιωσα μια νοσταλγία για ένα μυρωδάτο ψωμάκι, και τι καλύτερο από ένα καλαμποκόψωμο!!!! Λατρεύω ιδιαίτερα αυτό το είδος ψωμιού γιατί έχει απίστευτο άρωμα, είναι πολύ μαλακό σαν κεικ και ταυτόχρονα το κίτρινο χρώμα με προδιαθέτει θετικά (δεν ξέρω γιατί!!). Ελπίζω να κάνετε μια προσπάθεια να το φτιάξετε, γιατί είναι πανεύκολο και φυσικά πεντανόστιμο!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
1 1/4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
2 1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
3/4 ΤΗΣ ΚΟΥΠΑΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΣΠΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΣΕΝΤΑΡ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 1/4 ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΓΑ
8 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΑΛΑΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΛΙΩΜΕΝΟ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΣΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΘΕΣΗ. ΒΟΥΤΥΡΩΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΚΕΙΚ ΜΕΓΕΘΟΥΣ 23 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΛ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΛΕΥΡΟ, ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ, ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΟ ΘΥΜΑΡΙ, ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΗΧΤΟΣ ΧΥΛΟΣ. ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΣΤΗΝ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΕΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΨΗΝΕΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΤΕ ΑΝ ΨΗΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΒΥΘΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ ΜΙΑ ΟΔΟΝΤΟΓΛΥΦΙΔΑ, ΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ!!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου