ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΜΑΝΤΛΕΝΣ (MADELEINES)



MADELEINES

Η σημερινή μας συνταγή προέρχεται από την Γαλλία και είναι ίσως από τα πιο ωραία και πιο μυρωδάτα μπισκότα που έχω φάει. Φυσικά ο χαρακτηρισμός τους ως μπισκότα δεν είναι απόλυτα ακριβής και ο λόγος γιατί τα μαντλενς είναι μαλακά σαν κέικ εσωτερικά, ενώ εξωτερικά είναι χρυσαφένια σαν κουλουράκια, αλλά εξίσου μαλακά!!! Η συνταγή είναι πανεύκολη, το μόνο ιδιαίτερο στοιχείο τους είναι ότι έχουν μορφή αχιβάδας λόγω της ειδικής φόρμας που ψήνονται, μπορείτε όμως να την βρείτε σε όλα τα καταστήματα μαγειρικών ειδών. Την δικιά μου την πήρα από τα cook shop και υπάρχει είτε σε φόρμα σιλικόνης είτε σε αντικολλητική.
ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΗ
ΦΟΡΜΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ













ΥΛΙΚΑ:  (ΓΙΑ 30 ΜΑΝΤΛΕΝΣ)
6 ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΑΥΓΑ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΠΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΣΑΝ ΠΟΥΔΡΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΕΣΑΝΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΑΝΑΛΑΤΟ, ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΟ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C. ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΣΥΝΕΧΙΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΠΟΛ ΑΝΑΜΥΓΝΕΙΕΤΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΥΠΑΤΕ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΙΞΕΡ ΣΑΣ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΛΕΠΤΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΑΝΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΣΑΝΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΜΕΙΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΥΛΙΞΤΕ ΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1-2 ΩΡΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΒΟΥΤΥΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΩΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΜΑ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ. ΨΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!













3 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ όμορφα, λαχταριστά και νοστιμότατα!
    Από τις χαρακτηριστικές γαλλικές λιχουδιές.

    *Εχτές περιδιάβαινα στο blog σου και λάτρεψα το καλαμποκόψωμο!
    Τι όμορφο χρώμα που έχει και πόσο αφράτο έγινε!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. s'efxatisto poli gia ta kala sou logia!!!!!!!kala mageiremata kai se'sena efxomai!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή