ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ'ΧΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
 

Αγαπημένοι μου φίλοι, εν όψη της γιορτής μου στις 26 Ιουλίου (περιμένω χρόνια πολλά εκείνη την μέρα!!) αποφάσισα να φτιάξω από τώρα το μενού του τραπεζιού που θα κάνω, σαν κλασικό αιγοκεράκι που είμαι, θέλω όλα να είναι τέλεια!!!! Ένα από τα εδέσματα που θα φτιάξω θα είναι και το σπετσοφάι ή σπετζοφάι γιατί αφενός είναι τέλειος μεζές και αφετέρου ταιριάζει τέλεια με το μπάρμπεκιου που έχω στο μυαλό μου για εκείνη την μέρα. Σιγά σιγά θα σας ανεβάζω τις συνταγές του μενού μου με τελευταία την τούρτα που θα την φτιάξω μια μέρα πριν και επειδή είναι δικής μου εμπνεύσεως, και όταν λέω δικής μου εννοώ το κλασικό mix and match από διάφορα γλυκά, θέλω πρώτα να την φτιάξω να δω πως θα είναι και ύστερα αν πετύχει να την μοιραστούμε μαζί!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
3 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
2 ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ, ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ)
2 ΦΡΕΣΚΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΤΡΙΦΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ( ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!)
3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ, ΛΙΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΠΟΥΚΟΒΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΖΑΧΑΡΗ
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΡΙΓΑΝΗ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΕ ΝΕΡΟ ΜΕ ΑΛΑΤΙ ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΙΤΣΑ, ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΠΙΣΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΠΕΤΣΕΤΟΥΛΑ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΡΙΞΤΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΤΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ(ΦΡΟΝΤΙΖΩΝΤΑΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ) ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ. ΣΩΤΑΡΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, ΤΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ. ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ Η ΑΛΚΟΟΛΗ ΓΙΑ 2-3 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΕ ΜΕΣΑΙ ΦΩΤΙΑ. ΡΙΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟ ΖΟΥΜΑΚΙ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΕΙΩΘΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΝ ΨΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΑΝ ΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΝ ΟΧΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟΣΥΡΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΣΤΕ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΤΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΑ ΚΑΥΤΕΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΜΑΚΙ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΞΕΡΟ!! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΙΤΣΑ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΨΩΜΑΚΙ ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΕΣ!!!!

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά!!!!!!!!! Λατρεύω λουκάνικο!!!!!
    Φιλιά και να είσαι πάντα καλά και υγιείς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. xaxaxaxa, proti proti!!!!efxaristo kali mou, na'sai panta kala kai esy kai kala mageiremata sou efxomai, makari ta oneira sou na ginoun pragmatikotita!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή