ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ ΜΕ RANCH DRESSING


ΣΠΙΤΙΚΗ RANCH DRESSING

ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ



























Αγαπημένοι μου φίλοι, ελπίζω να κάνετε όλοι μπανάκια και να απολαμβάνεται τις ομορφιές του καλοκαιριού!! Σήμερα σας έχω μια έξτρα σπέσιαλ συνταγή που θα φτιάξω το Σάββατο στο τραπέζι για την γιορτή μου!!! Ξυλάκια κοτομπέικον λοιπόν με υπέροχη σάλτσα δικής μου παραγωγής, που έφτιαξα από σήμερα για να έχουν δέσει όλες οι γεύσεις μέχρι το Σάββατο. Την συγκεκριμένη σάλτσα την χρησιμοποιούν πολλύ οι Αμερικάνοι ως συνοδευτικό στα γκριλ τους και έτσι πάτησα στο wikipedia να δω από τι φτιάχνετε και την ετοίμασα!!!!!

ΥΛΙΚΑ:
12 ΞΥΛΑΚΙΑ AΠΟ BAMBOO
4 ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΡΑΝΤΣ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΙΛΙ
12 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ
24 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΝΤΣ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ:
2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ 2%ΛΙΠΑΡΑ Ή 2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ SOUR CREAM
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΑΝΙΘΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΑΠΡΙΚΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ (ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΑΝ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ)
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΝΤΙΖΟΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΙΑ-ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ. ΧΟΝΤΡΟΚΟΨΤΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΠΟΛΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΣΕ ΜΠΟΛ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΑΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΖΟ. ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ. ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΩΡΑ. ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΒΑΛΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΞΥΛΑΚΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΜΕ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ. ΠΛΥΝΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ. ΚΟΨΤΕ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΓΟΥΝ 12 ΚΥΒΑΚΙΑ. ΜΑΡΙΝΑΡΕΤΕ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΡΑΝΤΣ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΙΛΙ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΑΠΟ 1-3 ΩΡΕΣ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΟΨΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΨΗΣΤΑΡΙΑΣ ΑΡΧΙΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΘΌΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΑΙΡΝΩ ΕΝΑ ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΑΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΧΡΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ. ΤΡYΠΑΩ ΜΕ ΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΜΠΕΙΚΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΙΡΝΑΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΞΥΛΑΚΙ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ 4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ 1 ΦΕΤΑ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΙΡΝΑΩ ΞΑΝΑ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΝΑ ΚΡΕΜΕΤΑΙ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ. ΠΑΝΩ ΠΑΝΩ ΒΑΖΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ. ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΑΚΙ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΡΙΜΩΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΑ ΤΡΑΒΑΩ ΝΑ ΔΙΑΝΕΜΕΙΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΞΥΛΑΚΙ ΜΟΥ. ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΝΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΠΛΕΥΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΚΑΣΤΑΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ. ΜΙΑ ΠΟΛΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ, ΜΗΝ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΨΗΘΗΚAN, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΧΥΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ. ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ ΜΕ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ RANCH DRESSING ΠΟΥ ΠΕΡΡΙΣΕΨΕ!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου