ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΟΥ

Αγαπημένοι μου φίλοι, μπορεί το τραπέζι της γιορτής μου να έγινε το παραπροηγούμενο Σάββατο και να έχω καθυστερήσει δυο βδομάδες την ανάρτηση, αλλά με την έλλειψη της δικής μου φωτογραφικής μηχανής και με το κινητό μου στην επισκευή, έπρεπε να περιμένω από τον κολλητό μου τις φωτογραφίες που τράβηξε!!!! Η τούρτα μου δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, οπότε θα ανεβάσω μόνο την φωτογραφία και όχι την συνταγή της, μέχρι να την τελειοποιήσω!!!

ΟΡΕΚΤΙΚΑ:

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ
                 













  ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ





                 







 ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ














ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ:

 ΚΟΤΟΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
                           
 ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΛΑΙΜΟΥ


















ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:

ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ














ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
ΥΛΙΚΑ:
500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΥΛΛΑ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΕΤΑ
250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ
2 ΑΥΓΑ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΜΠΟΛΙΚΟ)
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
400ΜL. ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΡΙΓΑΝΗ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ)
ΣΟΥΣΑΜΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ (ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΑ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΝΑ ΠΡΟΘΕΡΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 200C ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΡΕΝΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΜΑΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ 5-6 ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΒΟΛΙΑΣΕΙ, ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ-ΑΡΑΙΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΗΞΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΕΛΟΣ ΠΙΠΕΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΜΑΣ. ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΤΥΡΙΟΥ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΔΙΑΛΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΕΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΒΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΑΧΑΝΑ. ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ, ΤΟ ΕΝΑ ΑΥΓΟ, ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ, ΤΟ ΠΙΠΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ, ΑΛΕΙΦΩΝΤΑΣ ΜΕ ΛΑΔΙ ΚΑΘΕ ΦΥΛΛΟ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΠΑΝΩ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΥΓΟ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ. ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΘΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΙΤΣΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΡΥΣΑΦΙΣΕΙ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!

ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΛΑΙΜΟΥ:
ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
ΦΡΕΣΚΟ ΘΥΜΑΡΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΣΕ ΞΥΛΟ ΚΟΠΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ. ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΜΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥΔΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΡΙΖΟΛΑΣ. ΚΟΒΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΕ 3-4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛΑΚΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 6 ΩΡΕΣ. ΤΕΛΟΣ ΒΓΑΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΤΑ ΣΤΕΓΝΩΝΕΤΕ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΛΑΤΙ. ΨΗΝΕΤΕ ΤΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΥΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ BBQ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΜΕΡΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΤΡΥΠΑΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΥΘΟΥΝ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΤΟ ΨΗΝΕΤΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑΚΙΑ.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΩ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Yummy Yummy!!! Ολα θαυμάσια, χρονια πολλά για την γιορτή σου συνταγούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. s'efxaristo poli kai gia tis efxes sou kai gia ta kala logia sou!!! xairomai pou sou aresan ta piata mou!!!! kalo kalokairi kai kala na pairnas!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Συνταγούλα!
    Το "κάψατε" στη γιορτή σου και τα πιάτα σου; επιλογές εξαιρετικές και πεντανόστιμες.

    Μου άρεσαν πολύ τα μπριζολάκια και ο τρόπος που τα προετοιμάζεις.
    Η τούρτα σου, φαντάζομαι, θα έγινε ανάρπαστη. Τόσο νόστιμη και στολισμένη με ολόκληρες σοκολάτες!
    Θα περιμένω να τη δω αναλυτικότερα...

    Χρόνια Πολλά, λοιπόν, και του χρόνου να είσαι καλά να ξαναγιορτάσεις με τους αγαπημένους σου!

    Φιλιά
    Ζαμπία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. efxaristo poli gia ta kala sou logia!!!! i alitheia einai oti ola tsakistikan giati doksa to theo oloi mou oi filoi einai kalofagades san kai'mena!!!!! na'sai panta kai kalo kalokairi sou efxomai zampia!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή