ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΔΟΧΗ ΓΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ NOODLES

ΣΠΕΣΙΑΛ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


Αγαπημένοι μου φίλοι, σήμερα τρώμε ένα από τα αγαπημένα μου, take out φαγητά!! Όταν παραγγέλνω από κινέζικο παίρνω ή σπέσιαλ ρυζομακάρονα ή κοτόπουλο με κάρρυ. Ο χαρακτηρισμός "η δική μου εκδοχή" είναι γιατί δεν έχω ούτε τηγάνι wok όπως χρειάζετε αυτό το φαγητό, ούτε όλες αυτές τις ειδικές σάλτσες που βάζουν στα εστιατόρια για να δώσουν γεύση στο συγκεκριμένο πιάτο... Αυτό που είχα ήταν φρέσκα λαχανικά, γαρίδες και κοτόπουλο και φυσικά τα αγαπημένα μου μπαχαρικά!!!!

ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ NOODLES
1 ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ
2 ΣΤΗΘΟΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΟΓΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ WHORCHESTER ΣΟΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ
4 ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
2 ΠΡΕΖΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΟ ΠΙΠΕΡΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΡΥ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΚΟΝΗ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΥ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΡΩΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΚΑΙ ΚΟΒΩ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΙΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΩΡΙΔΕΣ, ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ, ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΕΝΩ ΤΟ ΞΕΡΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΑ 2 ΜΙΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ, ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΥΒΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΠΛΕΝΩ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΕΝΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΕΝΩ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΩ ΣΕ ΛΩΡΙΔΕΣ. Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΡΙΔΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΕΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΝΩ ΝΑ "ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΤΟΥΝ" Σ'ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΨΑΡΙΛΑ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ WOK ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΚΕΙ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΘΥ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ!) ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΣΗΣΑΜΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΨΕΙ ΣΩΤΑΡΩ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΠΙΟ ΨΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΓΥΑΛΙΣΜΑ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΕΝΑ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΟ ΧΡΩΜΑ. ΜΟΛΙΣ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΡΙΧΝΩ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ. ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΟΥ ΛΙΩΜΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΓΑΝΙ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΟΥ. ΑΦΟΥ ΣΩΤΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΩΜΑ, ΡΙΧΝΩ 1-1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΖΩΜΟ ΚΟΤΑΣ ΚΑΙ ΨΗΝΩ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ. ΟΤΑΝ ΔΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΕΧΕΙ ΑΦΟΜΕΙΩΘΕΙ ΡΙΧΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΟΣ ΜΟΥ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ 2 ΠΡΕΖΕΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ, ΡΙΧΝΩ ΔΥΟ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. ΣΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ NOODLES, ΟΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΡΑΣΙΜΟ, ΕΜΕΝΑ ΠΗΡΕ 2 ΛΕΠΤΑ, ΣΤΡΑΓΓΙΖΩ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 σχόλια:

  1. Νόστιμο και απολαυστικό πιάτο!
    Είναι από τα αγαπημένα πιάτα της Ανατολής, που τρώγω ευχάριστα.
    Το δικό σου το φρόντισες εξαιρετικά, με ποικιλία υλικών και γεύσεων. Εύγε σου!

    Να περνάς καλά, καλό σου απόγευμα!
    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. s'efxaristo poli gia ta kala sou logia, xairomai pou sou arese!!!! kales dimiourgies kai kalo apogevma kai se'sena!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλειο και απολύτως αρωματικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή