ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ





Τώρα το καλοκαίρι για'μενα δυο είναι τα λαδερά φαγητά που τρώω με μεγάλη όρεξη, τις γεμιστές πιπεριές/ντομάτες και φυσικά τις μελιτζάνες παπουτσάκια!!! Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω τρελή αδυναμία στον συνδιασμό μπεσαμέλ-κιμάς και οι μελιτζάνες θα έλεγα ότι είναι από τα λίγα λαχανικά που τρώω με ιδιαίτερη ευκολία γιατί είμαι και κομματάκι παράξενη στις γεύσεις!!

ΥΛΙΚΑ:
4 ΜΕΣΑΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
1 1/2 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
2 ΜΕΣΑΙΑ ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
3 ΜΕΤΡΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΑΚΙΑ
ΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ
1 ΚΡΑΣΟΠΟΤΗΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΜΠΑΧΑΡΙ
1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
2 ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΕΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ
ΓΑΛΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ (ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ. ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 4 ΦΕΤΕΣ. ΤΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΕ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΣΕ ΤΗΓΑΝΙ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΩΤΑΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΜΟΛΙΣ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΕΛΑΤΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΞΥΛΙΝΗ ΚΟΥΤΑΛΑ ΣΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΡΑΓΟΥ. Ο ΚΙΜΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΖΟΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΡΙΞΤΕ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑ10 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΚΟΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ. ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΨΤΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΣ 200C. ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΑΝΑΨΤΕ ΣΕ ΜΕΣΑΙΑ ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΙΤΣΑ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ. ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΦΥΣΑΛΙΔΕΣ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΔΑΡΤΗ ΣΑΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΓΙΑ5-6 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΘΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΑΣ ΓΑΛΑ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΕΔΩ ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕΤΡΙΑ ΣΕ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΝΕΡΟΥΛΗ, ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΠΗΧΤΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΡΙΞΩ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΙ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΠΗΞΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΓΙΕΝ ΚΑΙ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΙ. ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΥ, ΡΙΧΝΩ ΤΟΝ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΡΙΧΝΩ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΜΟΥ. ΡΙΧΝΩ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΡΙΧΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΜΑΣ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΙ ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΙΣ ΨΗΝΩ ΣΕ ΜΑΝΤΕΜΙ Ή ΨΗΣΤΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΡΙΧΝΩ ΛΑΔΑΚΙ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΜΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΤΙΣ ΒΓΑΖΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ, ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΙΜΑΣ ΜΟΥ. ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΓΙΑ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΜΑΛΑΚΩΣΕ ΕΠΑΡΚΩΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΣ ΡΙΧΝΩ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΡΙΧΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΡΩΝΩ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙΖΩ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΑΚΙ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΙΧΝΩ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΩΝΩ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΜΕΙΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΟΥ. ΕΔΩ ΕΒΑΛΑ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΛΟΥΕΤΑ ΜΑΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΑΛΕΥΡΙΟΥ ΚΑΙ 2-3 ΒΟΥΤΥΡΟΥ. ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΑΛΕΤΑ ΜΟΥ ΠΑΣΠΑΛΙΖΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ. ΨΗΝΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ 200C ΓΙΑ 1 1/2 ΩΡΑ Ή ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΡΟΔΙΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ!!!!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΠΕΛΑΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!! ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΣΑΚΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΑΡΚΟΥΛΕΣ, ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΜΩ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 σχόλια: